500 kişilik konferans salonu için imzalar atıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Yeni Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ arasında yeni idari binanın yan tarafında yapılacak olan 500 kişilik konferans salonunun yapımı için protokol imzalandı

Çerkezköy 10.07.2012 20:42:00 0
500 kişilik konferans salonu için imzalar atıldı

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılacak olan 500 kişilik konferans salonu için Bölge Müdürlüğü ve Yeni Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ arasında protokol imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI
Dün saat 14.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Yeni Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.Naci Topsakal katıldı. Törende konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “Yeni Yapı İnşaat firması ile tanıştık. Yeni Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. Haliç Konferans Merkezini yapan, Atatürk Kültür Merkezinin tadilatını gerçekleştiren ve halen Haliç Konferans Merkezini işleten firmadır. İşinin ne olduğunu biliyor. Bizler kendilerine inandık. Bölgemize yakışan güzel bir kongre salonu olacağını düşünüyorum” dedi. 
8.5 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Yeni yapılacak konferans salonunun 500 kişilik olacağını ifade eden Sarıoğlu “2 bin metrekare alan içersinde yapılacak olan konferans salonumuz yeni idari binamızın yanında yapılacak. Toplam 8.5 milyon TL’ye mal olacak olan konferans salonunun ihalesini bitirdik ve bugün sözleşmesini imzalıyoruz. Yapılacak kongre merkezi bütün Trakya’ya hizmet verecek. Bütün konserler, toplantılar, konferanslar, brifingler, kültürel etkinlikler konferans salonumuzda olacak. Biz teslim süresini 16 ay gibi düşünüyorduk. Yeni Yapı firması yetkilileri teslim süresinin uzun olduğunu ve 8 ayda bitireceklerini söylediler. Kısaca yeni konferans salonunun gelecek yıl yapılacak olan genel kurul toplantısına yetiştirilmesi sözünü aldık” dedi.
“BİZ MÜTEAHHİT DEĞİL TÜCCARIZ”
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile protokol imzalamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Yeni Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.Naci Topsakal da “Türkiye’de bir çok inşaat firması var. Öncelikli olarak bir bina yapacağız ve mutluluk duyacağız. 16 aylık zamanı yüzde elliye getirip sekiz aylık süre zarfında tamamlamayı hedefliyoruz. Her ne kadar inşaat yapıyorsak da, biz müteahhit değiliz tüccarız. Tüccar ise tüccara yakışanı yapar. Tüccar kalitesi, zamanlaması ile, çevreye zarar vermemesi ile her zaman güzel işler yapar. Bizim inşaatlara iş güvenliği mühendisleri girer. Sonuç olarak inşaatı ise çalışanlar yapacaktır. Onların da sağlığını koruma altına alırız. Keyifli bir şekilde 8-10 ay Çerkezköy’e gelip gideceğiz ve Başkanın misafiri olacağız. Protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından konferans salonu için hazırlanan protokol imzalandı.
 

HABER/ Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10