Buraya erkeklerin girmesi yasak

Marmara Ereğlisi’nde, CHP’li belediye başkanı tarafından kadınlara tahsis edilen ve erkeklerin girmesi yasak olan plaj, özellikle tesettürlü bayanlardan büyük ilgi görüyor.

Marmara Ereğlisi 12.07.2012 22:25:00 0
Buraya erkeklerin girmesi yasak

 Çerkezköy Haber - CHP’li Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 7 yıl önce kadınlardan gelen istek üzerine ilçedeki sahilin bir bölümünü branda ile çevirerek kadınlara tahsis etti. Brandalarla çevrilerek kadınlara özel hale getirilen plajda, kadınlar erkeklerden uzak, rahat bir şekilde denize girebiliyor. Bayanlara ücretsiz olarak hizmet veren plaja Tekirdağ, İstanbul, Edirne ve çevre ilçelerden gelen özellikle tesettürlü bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

BAYAN ZABITA

 

Günlük yaklaşık 500 kadının yararlandığı plajın güvenliğini de bir bayan zabıta memuru sağlıyor. Erkekleri plaj çevresine yaklaştırmayan bayan zabıta memuru, kurallar gereği 10 yaş üstü erkek çocukları dahi plaja almıyor. Plaja her yıl geldiğini ifade eden bir bayan, “Buradan çok memnunuz. Kadınlar için çok güzel bir şey. Rahatça bu plajdan denize girebiliyoruz. 10 yaşından büyük erkekleri içeri almıyoruz.” dedi. İstanbul’dan geldiğini ve tesettürlü olduğu için bu plajı tercih ettiğini belirten bir bayan da “Burada daha rahat hareket edebiliyoruz. Burası çok rahat. Erkeklerden rahatsız olanlar için güzel düşünülmüş bir plaj” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10