TAGİD üniversite için devrede

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), Çorlu'da teknik üniversite kurulması için başlattığı çalışmalar hakkındaki projesini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sundu.

Bölgede Gündem 15.07.2012 15:11:00 0
TAGİD üniversite için devrede

Çerkezköy Haber - Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), Çorlu'da teknik üniversite kurulması için başlattığı çalışmalar hakkındaki projesini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sundu. TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Süleyman Kolot, Ergün ile yapılan görüşme hakkında bilgi verdi.

POTANSİYELE SAHİP
TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Süleyman Kolot, Bakan Nihat Ergün'e, Çorlu'da sanayicinin ihtiyacına cevap verecek, mevcut fakülte ve meslek yüksek okulları ile Trakya bölgesinde kurulu bin 500'den fazla işletmeye AR-GE hizmeti verecek teknik bir üniversite için gerekli tüm kriterleri taşıdığını anlattıklarını belirterek “Çorlu, İstanbul'a yakınlığı, alternatif ulaşım yollarına sahip olması, 250 bin nüfusu, sahip olduğu büyüme potansiyeli ve şu an için sahip olduğu beş adet Organize Sanayi Bölgesi ile Trakya'nın en büyük şehridir. Sosyal ve iktisadi anlamda üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahiptir. Saydığımız ve daha sayılabilecek birçok nedenden dolayı Çorlu Teknik Üniversitesi'nin kurulmasını istediğimizi dile getirdik ve bu konuda Bakan Ergün’den katkı beklediğimizi belirttik” dedi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10