“Kur-an, fal için değil rehber olsun diye gönderildi”

Temeli 1999’da Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanfil Sokak’ta atılan ve 4 dernek başkanı değiştiren Merkez Fatih Camii’nin açılışı önceki gün düzenlenen merasimle gerçekleştirildi. 12

Çerkezköy 15.07.2012 16:01:00 0
“Kur-an, fal için değil rehber olsun diye gönderildi”
Çerkezköy Haber- Temeli 13 yıl önce atılan Gazi Mustafa Kemal Paşa Karanfil Sokak’taki Merkez Fatih Cami’nin açılışı Cuma günü saat 12.00’da gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan açılış töreni, Merkez Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıkulu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  
MÜSLÜMAN İÇİN SU VE HAVA NEYSE CAMİ DE O’DUR
Programda konuşan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Müslümanların hicret döneminde ibadetlerini gizli yaptığını anımsatarak “Medine’ye hicret eden Müslümanlar burada ibadetlerini hep birlikte yapabilmek için Mescid-i Nebevi’yi yaptılar. Böylece ibadet için camilere ihtiyaç olduğuna işaret ettiler” dedi. Camilerin su kadar, hava kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Müftü Emin, “Müslüman için su ve hava neyse cami de o’dur” diye koştu. 
UZUN SÜREBİLİR AMA YARIDA KALMAZ
Merkez Fatih Camii’nin temellerinin 1999’da atıldığını anımsatan Müftü Emin, “Camimizin bodrum katı 2000’de ibadete açıldı. Ramazan arifesinde camimizin üst kısmı da ibadete açılıyor. Hayır işleri bazen uzun sürebilir ama asla yarıda kalmaz” dedi. Müslümanların her zaman en güzel yerlerde ibadet etmesi gerektiğini söyleyen Müftü Emin, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
İBADETHANE'LER BÜTÜN DİNLERDE KUTSALDIR
Ramazan ayına sayılı günler kaldığını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Merkez Fatih Camii’nin açılışının Ramazan arifesinde gerçekleşmesinin isabetli olduğunu belirtti. İbadethanelerin bütün dinlerde kutsal mekanlar sayıldığını ifade eden Akbulut, “Hıristiyanların Kiliseleri, Yahudilerin Havraları Müslümanların da Camileri var. Dinler bu ibadethanelerde varlığını devam ettirir” dedi ve ibadethanelerin insanlar için vazgeçilmez mekanlar olduğunu ifade etti. 
ALLAH’IN EVİNE GELEN HERKES EŞİTTİR
Cami isminin toplanmaktan geldiğini belirten Ziyaeddin Akbulut, “Siyasi kimliği, düşüncesi, cinsiyeti, etnik kökeni ne olursa olsun Allah’ın evine gelen herkes eşittir” dedi. Kuran okunduktan sonra Türkçe mealinin de okunmasının çok faydalı bir uygulama olduğunu söyleyen Akbulut, “Kuran-ı Kerim insanlara cenazelerde okunması ya da fal bakılması için gönderilmedi. Okunup, anlaşılması ve rehber edinilmesi amacı ile gönderildi” dedi.   
İLK BAĞIŞ DÖNMEZ’DEN
Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’in açılış duasının ardından, caminin açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin ve Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhsin Akın birlikte kesti. Caminin içine girerek incelemelerde bulunan protokol üyeleri, başarılı bir işçilik yapıldığını ifade etti. Cami çıkışına konulan bağış kutusuna ilk bağışı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez yaparken, ikinci bağışı ise Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut yaptı. Katılımcılara yemek ikramında bulunulmasının ardından hep birlikte Cuma Namazı kılındı.  
AÇILIŞ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
Merkez Fatih Camii açılış merasimine, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyeleri Soner Çizen ve Sait Yazı, İl Genel Meclis üyeleri M.Zeki Gürcün, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Hüseyin Akın, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10