Veliköy ve Kapaklı Belediyeleri her akşam toplu iftar verecek

Ramazan Ayı boyunca iftar çadırında iftar yemeği verecek olan Kapaklı Belediyesi her akşam 500 kişiyi aynı sofra etrafında buluşturacak. Veliköy Belediyesi de her akşam ayrı yazılacak 150 kişiye iftar verece

Çerkezköy 19.07.2012 23:18:00 0
Veliköy ve Kapaklı Belediyeleri her akşam toplu iftar verecek

İslam Âlemi rahmet ve bereket Ayı Ramazan Ayı'nın heyecanını yaşıyor. Müslümanlar, dün gece ilk sahura kalkmanın heyecanını yaşadılar.

RAMAZAN BEREKETİ
Ramazan ayının gelmesi çok sayıda sektörü de canlandırdı. Büyük marketlerde Ramazan paketleri raflarda yerini alırken, şirket sahipleri, vakıf-dernek yöneticileri ve hayırseverler, çalışan personelleri ile ihtiyaç sahiplerinin Ramazan ayını kolaylaştırmak için erzak paketi dağıtıyor. Hazırlanan kumanyalar şimdiden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kumanya taleplerinde ağırlıklı olarak çay, şeker, bakliyat, yağ gibi temel ihtiyaç maddeleri tercih ediliyor.
KAPAKLI VE VELİKÖY’DE TOPLU İFTAR
Geçtiğimiz yıllarda iftar çadırı kuran Veliköy ve Kapaklı Belediyeleri, bu yıl da geleneği sürdürüyor. Kapaklı eski belediye binası arkasında kurulacak olan iftar çadırında, her akşam 500 kişi aynı sofra etrafında orucunu açacak. Veliköy’de de belediye tarafından Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsis edilen yeni belediye binasındaki düğün salonunda her akşam 150 kişiye toplu iftar yemeği verilecek. Kapaklı ve Veliköy Belediyeleri, toplu iftarların yanı sıra, ihtiyaç sahibi vatandaşlara da erzak paketi dağıtacak. Kapaklı Belediyesi ayrıca çadıra gelemeyecek durumda olan vatandaşların evlerine sabah akşam sahurluk ve iftarlık götürecek. Çerkezköy, Karaağaç ve Kızılpınar Belediyeleri de, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara erzak paketleri dağıtacak.
İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI
Ramazan’ın yaklaşması en fazla camilerde kendini hissettiriyor. Baştan aşağı elden geçirilen ve eksikleri giderilen, temizlikleri yapılan camilerde ilk teravih namazı da dün akşam kılındı.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10