NKÜ ailesine katılmak ister misiniz?

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğretim görevlileri, dün Çerkezköy Belediye Meydanı’nda stant açarak vatandaşları Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nda bulunan bölümler hakkında bilgilendir

Çerkezköy 25.07.2012 00:24:00 0
NKÜ ailesine katılmak ister misiniz?
Çerkezköy Haber - Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Bilge Berkhan ve öğretim görevlileri Emel Demir, Gülsüm Turan, gençleri ve aileleri üniversite tercihleri konusunda bilgilendirmek ve Namık Kemal Üniversitesi’nde bulunan bölümleri tanıtmak amacıyla dün Çerkezköy Belediye Meydanı’nda stant açtı.
GENÇLERE REHBERLLİK YAPIYORLAR
LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercih dönemi başladı. Üniversite tercihlerini 23 Temmuz ile 3 Ağustos arasında yapacak olan gençler doğru tercih yapmak, kendilerine uygun üniversite ve bölüme girebilmek için araştırmalara başladı. Bu zorlu dönemde üniversite adaylarına ve ailelerine rehber olmak isteyen Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından açılan stantta Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nda ve Namık Kemal Üniversitesi’nde bulunan bölümler hakkında bilgiler verildi.
ALTI PROGRAMDA BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ
Standın iki gün boyunca açık kalacağını ve diğer öğretim görevlisi arkadaşlarla dönüşümlü olarak stantta görevli olacaklarını belirten Öğretim Görevlisi Emel Demir ‘‘1994 yılında Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulup 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi’nin açılmasıyla NKÜ bünyesine alınarak yeniden yapılanan ÇEMYO bünyesinde altı programda bini aşkın öğrenci eğitim görüyor. ÇEMYO gerek eğitim öğretim niteliği gerekse de sosyal etkinlikleri itibarıyla Trakya bölgesinin saygın ve talep edilen yüksek okulları arasında yer almayı başardı” dedi.
HEDEF KENTLE BÜTÜNLEŞMEK
Uygulamalı eğitimi teşvik ederek çağın gereksinimlerine uygun nitelikte, özgüveni gelişmiş, kendisiyle ve ülkesiyle barışık meslek elemanları yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten ÇEMYO Müdür Yardımcısı Bilge Berkhan da, ÇEMYO bünyesinde Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtımı, İş Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ve Tekstil Teknolojisi programlarının bulunduğunu ifade ederek, “Bu bölümlerde verilen eğitimin temel amacı eğitim ve öğretimi iş yaşamına taşımak ve kentle bütünleşmektir’’dedi.
GELECEĞE AÇILAN KAPI: NKÜ
Namık Kemal Üniversitesi’ni ‘Bünyesinde 6 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 11 meslek yüksek okulu olan toplam 21 akademik birimi ile yükseköğretim çalışmaları yürüten genç ve dinamik bir üniversite’ olarak tanımlayan Berkhan, NKÜ olarak vizyonlarının eğitimde, bilimde ve akademik yaşamda çağdaşlık olduğunu ifade ederek, NKÜ’de öğrencilerin uzmanlaşacakları alana yönelik teknik bilgileri uygulamaya dönüştürebilecekleri eğitim programları uyguladıklarını söyledi. Stant bugün de açık kalacak.
Haber / Pınar KORKMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10