Ülkenin imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine ihtiyacı var

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Sohbeti'ne katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed S.A.V’in hayatından kesitler aktardı. Türkiye’nin her branÅ?

Çerkezköy 25.07.2012 00:36:00 0
Ülkenin imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine ihtiyacı var
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi'nin organizasyonuyla ilçemize gelen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, önceki gün saat 21.30’da Anfi Tiyatro’da ‘Ramazan sohbeti' ve ‘Peygamber Efendimiz S.A.V’ konulu bir konferans verdi.
”RAMAZAN KURAN VE PEYGAMBER AYIDIR”
Sohbetin konusunu 'Ramazan ayı ve merhamet' üzerinde kurgulayan Döngeloğlu “Ramazan paylaşmak, birbirimizi anlamak için en güzel aylardan birisidir. Peygamber Efendimiz S.A.V’in bizlere haber verildiği aydır. Hz.Muhammed'inPeygamber olduğunu Ramazan’da öğrendik. Ramazan ayı Kuran ayı olmakla birlikte Hz. Muhammed’in aydır. Ramazan ayı hassasiyet ayıdır.  Peygamber efendimiz bu ayda göreve başlamıştır. O, Allah tarafından alemlere Rahmet olarak gönderildi. Sadece Müslümanlara değil, o düşmanlarına da rahmettir’’ dedi.
“KADINLAR SOKAĞA MAHKUM EDİLİYORLARDI”
Peygamber Efendimizin çok merhametli birisi olduğunu, onun merhametinin bütün insanlığı kuşattığını ifade eden Döngeloğlu “O sadece Müslümanlara, insanlara ve hayvanlara değil, bütün kâinata rahmet olarak gönderildi. Peygamber efendimizin iki kızı vardı. Bu kızlarının ikisi de nişanlı idi. O zamanlar hayat çok rahat değildi. Kadınlar söz sahibi değildi. Kadınların kendini savunacak hali yoktu. Erkekler ne yaparlarsa yapsınlar hep haklı idiler. Kadın ile erkek arasında nişan bozulduysa kim haklı kimin haklı kimin haksız olduğuna bakmazlardı. Kız suçlu olurdu. Kızlar baba evine alınmıyorlardı sokağa mahkum ediliyorlardı. Mekke’de böyle anlayışsız vahşi bir düzen vardı. İnsan onurunu hiçe sayan merhametsiz bir toplum vardı. Peygamber Efendimiz kızlarının nişanı bozulduğu zaman kendi evine almıştır. Bu durumla herkes dalga geçiyordu. Bundan Peygamber olur mu diyorlardı” diye konuştu.
“KURAN’A DÜŞMANLIK EDİLMİŞ OLUR”
Türkiye’nin her branşta eğitim almış insanlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Döngeloğlu, ülkenin İmam Hatip Liselerine, İlahiyat Fakülteleri’ne de ihtiyacı olduğunu dile getirerek “Bu ülkeye Ticaret Lisesi, Meslek Lisesi, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ne kadar gerekiyorsa, İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Fakültesi de o kadar gereklidir. Bu ülkenin insanlarının birbirine bakıp kendini ayarlaması lazım. Ancak İlahiyat Fakültesi’ni savunurken diğer okullara düşmanlık edilirse, Kuran’a da düşmanlık edilmiş olur. Bu memlekette hepimizin hukukçulardan, doktorlardan, ilahiyatçılardan öğrenecek çok şeyi vardır” şeklinde konuştu.
“MÜSLÜMANLAR DİRİ DİRİ YAKILIYOR”
Ömer Döngeloğlu Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) Eyaleti'nde yaşayan Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarını da anımsatarak “Müslümanların canlı canlı yakılma görüntülerini gördüğümden bu yana içim yanıyor ve uyku uyuyamıyorum” dedi. Bu esnada Müslümanların merhametli olması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Döngeloğlu, İslam dininde kardeşliğin öneminden de bahsetti.
KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİLER
Anfi Tiyatro’yu dolduran vatandaşlar ile birlikte Kelime-i Şehadet getiren Döngeloğlu, “Allah bizlere efendimizle manen birlikte olmayı nasip etsin. Peygamber dostluğunu nasip etsin. Kürt, Türk, Sünni, Çerkez, Laz gözetmeksizin herkesle beraber yüce rabbim kardeşçe yaşamayı nasip etsin” diyerek bu programları düzenleyen başta Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
“DOLU DOLU GEÇİRİYORUZ”
Ömer Döngeloğlu’nun sohbetinin ardından alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini belirterek “Ramazan ayı kardeşlik ve huzurun olduğu aydır. Hocamız her yıl olduğu gibi Çerkezköy’e tekrar gelerek peygamber sevgisini bizlere tekrar aşıladı. Kendisine vermiş olduğu konferanstan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.  
“HIÇKIRIKLARA BOĞULARAK İZLEYECEKSİNİZ”
Ertem 3 Ağustos’ta Çerkezköy Kipa Otoparkında Bosna Hersek’ten gelecek olan Fatih Sultan Mehmet İlahi Grubu’nun konser vereceğini hatırlatarak “İlahi Grubumuz o gün sizlerle birlikte olacak. Belki de Trakya’da bir ilk. Umarım sizler de bizleri mahcup etmeyecek bir katılım göstereceksiniz. Grubu izlerken hıçkırıklara boğulacağınızdan eminim” diye konuştu. Bütün vatandaşların Ramazan ayını kutlayan Ertem, barış ve sevgi ortamında Ramazan’ın sürmesini temenni etti. Programda ayrıca Grup Dergah sahneye çıkarak ilahi ve kasidelerle geceye renk kattı.
KATILIM YOĞUNDU
Çerkezköy Anfi Tiyatro’da gerçekleşen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren Pera Villa Pastaneleri de programa gelen vatandaşlara meyve suyu ikram etti.
Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10