Fırınlara Ramazan denetimi

Tekirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla pide ve ekmek üretimi yapan fırınlarda denetimini arttırdı.

Tekirdağ 29.07.2012 18:06:00 0
Fırınlara Ramazan denetimi
Çerkezköy Haber -
İLAÇLAMA RAPORLARINI DA İNCELEDİLER
Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetim yapan zabıta ekipleri, iş yerlerinin ruhsatının olup olmadığı, mevcut tarifelerinin vatandaşın görebileceği yerde bulunup bulunmadığı, üretilen ürünlerin gramajlarının eksik olup olmadığı gibi konularda incelemelerde bulundu. Ekipler iş yerinin genel temizliğinin yanı sıra çalışanların kişisel temizliğine, kılık kıyafetine, imalat yerlerinin temizliğine, personel tarafından kullanılan tuvalet ve soyunma odalarının temizliğini de kontrol etti. Ayrıca çalışanların sağlık karnelerini kontrol eden ekipler portör muayenelerinin yapılıp yapılmadığının kontrolünü yaptı. İş yerlerinde ilaçlamanın önemli olduğunu bilen zabıta ekipleri ilaçlama raporlarını da inceledi.
HİJYEN KONUSUNDA TAVİZ YOK
Denetimlerle ilgili bilgi veren Tekirdağ Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu, denetimlerde hijyen konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi. Yapılan denetimlerde pide ve ekmek gramajlarının tam olmasının memnun edici olduğunu, tespit edilen diğer eksikliklerle ilgili tutulan tutanakların encümene sevk edilerek ilgili yasalarca öngörülen cezaların uygulanacağını belirten Hatipoğlu “Bu kontrollerde amacımız halkımızın daha sağlıklı ve standartlara uygun ekmek tüketimini sağlamak” dedi.
Haber / Recep KARAGÖZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10