Nihayet yıkılıyor

2008 yılında tespit edilen zemin eğilmesi nedeniyle B bloğu mühürlenen Fevzipaşa İlköğretim Okulu sorunu 4 yıldır çözülememiş ve arapsaçına dönmüştü.

Çerkezköy 29.07.2012 22:07:00 0
Nihayet yıkılıyor
Çerkezköy Haber -  Uzmanların raporları doğrultusunda alınan yıkım kararının ardından Çerkezköy Belediyesi de Fevzipaşa İlköğretim Okulu binasının yıkımını ihaleye çıkardı.
YIKIM İŞİ İHALEYE ÇIKARILDI
Bodrum kat dahil 4 kattan oluşan binanın yıkımı 10 gün içinde tamamlanmak şartıyla ihaleye çıkarılırken, Erdoğan İnşaat Yıkım Hafriyat Firması binadan çıkacak hurda malzemeler karşılığında teklif vererek en uygun teklifi veren firma oldu. Fevzipaşa İlköğretim Okulu yıkım işine ait teknik şartnameye göre, yıkım yapılacak okul alanında her türlü güvenlik önlemi yüklenici firma tarafından karşılanacak. Çalışmalarda kullanılacak ekipler yıkım işinde çalışmış uzman kişiler olacak. Şartnameye göre ayrıca yüklenici firma daha önce bina yıkım işi yaptığını belgeleyecek.
YIKIMA ÇATIDAN BAŞLANACAK
Yıkım çalışmalarına çatı kısmından başlanacak. Çatı kısmı 1. ve 2. katlar el ile yıkılacak. Yüklenici firma bodrum ve zemin katı makine ile yıkabilecek. Yıkım yapılacak okul binasının yanında bulunan binalara karşı her türlü güvenlik önlemi yüklenici tarafından alınacak. Çerkezköy Belediyesi güvenlik tedbirlerinin alınmasında aksaklık görmesi durumunda çalışmaları durdurup gerekli ceza işlemini uygulayabilecek. Bina yıkımından çıkan her türlü müştemilatlar (demir, cam, çerçeve, kapı vb.) yüklenici tarafından değerlendirilecek.
Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10