Sigara izmariti çiftliği kül etti

Edirne'de nehir kenarındaki set boyundaki kuruyan otlara sigara izmariti atılması sonucu çıktığı iddia edilen yangında, samanlık ve hayvan ağırlarının bulunduğu çiftlik yarım saatte küle döndü.

Bölgede Gündem 31.07.2012 08:53:00 0
Sigara izmariti çiftliği kül etti

  İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında sık sık suyu bitmesi nedeniyle yangın güçlükle söndürülürken, 5 bin saman balyası ile yonca ve 50 küçükbaş hayvan telef oldu.

SAMAN BALYALARI TUTUŞTU
Yangın, önceki gün saat 14.30 sıralarında Yeniimaret Mahallesi, Orta İmaret mevkiindeki bir çiftlikte meydana geldi. Sıcak hava nedeniyle kuruyan otlara atıldığı iddia edilen bir sigara izmariti, hemen yakınında bulunan samanlığın tutuşmasına neden oldu. Alevler kısa sürede ahırlara ve çiftliğin bulunduğu alana yayıldı. Çiftlikte çalışanların ihbarının ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede itfaiye araçlarının suyu bitince çiftlik çalışanları kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı.
SU TAKVİYESİ YAPILDI
Yangın rüzgarın da etkisiyle 3 farklı alanda etkili olurken, itfaiye ekipleri büyüyen alevleri kontrol etmekte güçlük yaşadı. İtfaiye araçlarındaki suyun bitmesi üzerine Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait su tankerleri ile itfaiye araçlarına su takviyesi yapıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da olay yerine gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
50 HAYVAN TELEF OLDU
Çiftliğin sahibi Sinan Galipler, yangının hafta sonu iznine çıkan askerin set boyuna sigara atması sonucu çıktığını öne sürerek “İzinde olan askerler buradan geçerken set boyuna sigara izmariti attılar. Geçen hafta kendi imkanlarımızla söndürmüştük, çiftliğimize sıçramamıştı ama şimdi set boyundan samanlığa, daha sonra ahırlara ve eve sıçradı. Yangında 5 bin saman balyası, yonca ve 50 adet küçükbaş hayvanım telef oldu. İtfaiye müdahale edemedi, suyu bitti. Bize hiçbir faydaları olmadı. Bu set boyundaki otlara çözüm bulunması gerekiyor” dedi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10