AK Parti gazeteciler için sahur verdi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Basın Bayramı dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensupları için sahur verdi.

Çerkezköy 31.07.2012 09:35:00 0
AK Parti gazeteciler için sahur verdi

SAHURDA BİR ARAYA GELDİLER

Çerkezköy Haber -Şanlıurfa Kebap Salonu’nda düzenlenen sahura Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Nuran Yeşil ile partililer ve gazeteciler katıldı. Programda partililer tarafından ilçedeki gazetecilerin görev yaparken çekinmiş fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ilgiyle izlendi.

“EN İYİYE LAYIKSINIZ”
Programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçede görev yapan tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutladı. Özellikle yerel basında zaman zaman sıkıntıların olduğunu belirten Demirbağ, “Hükümet tüm meselelerin üzerine kararlılıkla gittiği gibi bu meseleyi de çözecektir. Biz de sizin yanınızdayız ve sizin en iyiye layık olduğunuzu biliyoruz” dedi. Tutuklu gazeteciler ile ilgili de konuşan Demirbağ “Bazı gazeteciler, gazetecilerin tutuklanmasından yakınıyor. Gönül ister ki kimse tutuklanmasın. Ama basının içinde de suç işleyen, hata yapan, hatta ihanet içinde olanlar var. Bunların da hesap vermesi gerekiyor” dedi.
“YIPRANMA HAKKIMIZI GERİ İSTİYORUZ”
Etkinliğe katılan gazetecilerin “Yıpranma ve özlük haklarımızın iade edilmesini istiyoruz” demesi üzerine Demirbağ “Bu konuda gerekeni yaparız” dedi. Demirbağ, bir süre önce hayatını kaybeden Eski Medya ve Tanıtım Birim Başkanı Memet Rahmi Lüle’ye de rahmet diledi. Sansürün kaldırılışının 104.yılının ramazan ayına denk geldiğini söyleyen AK Parti İlçe Teşkilatı Tanıtım Medya Başkanı Nuray Sivri de sahur yemeğine katılan basın mensuplarına teşekkür etti.
 “ANAYASADA AÇIKÇA VURGULANMIŞTIR”
Bir siyasal rejimin “demokratik” niteliğinin varlığından söz edebilmek için; bu rejimde öncelikli olarak “düşünce özgürlüğü”nün var olması gerektiğini ifade eden Sivri “Düşünce özgürlüğü, farklı bireysel görüşlerin serbestçe, korkusuzca açıklanabildiği, topluma aktarılabildiği, doğru bilgilerin rahatlıkla edinilebildiği ölçüde nihai anlamda var olacaktır. Bunu da sağlamanın koşulu “Basın özgürlüğü”nden geçer. Anayasamızın 25.maddesinde de “Basının hür olduğu, sansür edilemeyeceği” açıkça vurgulanmıştır” dedi.
“ELEŞTİRİ SÜRECİNDEN GEÇİREBİLİRİZ”
“Bir ülkede herhangi bir sebepten dolayı sadece belli yöndeki görüşler topluma ulaştırılabiliyorsa, o ülkede düşünce ve enformatik anlamda özgürlük ciddi bir biçimde sınırlanmış demektir” diye konuşan Sivri “Çağdaş dünya bugün ulaştığı çizgiyi, zaman içinde ortaya çıkan farklı görüşlerin tartışılmasına, toplumları etkilemesine ve sonunda varılan uzlaşıya borçludur. Siyaset biliminde daima hatırlanacağı üzere, “ Denetlenmeyen her iktidar, suistimal edilmeye, kötüye kullanılmaya mahkumdur”, ancak bireylere ulaştırılabilir ve bu şekilde ülkedeki mevcut durumu öğrenip, sorgulayıp, eleştiri süzgecinden geçirebiliriz” ifadesini kullandı.
“BASIN BAYRAMINI KUTLADI “
Çağdaş dünyanın bugün ulaştığı çizginin, zaman içinde ortaya çıkan farklı görüşlerin tartışılmasına, toplumları etkilemesine ve sonunda varılan uzlaşıya borçlu olduğunu söyleyen Sivri “Düşünce ve basın özgürlüğü dahil, hiçbir özgürlük sınırsız değildir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde, çeşitli özgürlükler, bu arada düşünce özgürlüğü adı altında önemle vurgulanıp, korunması hedeflenirken, “ kullanılması görev ve sorumluluğu içeren “bu özgürlüğün de belli hallerde, “demokratik toplumunda zorunlu önlemler niteliğinde olan ve yasaya konulan bir kısım kısıtlama ve yaptırımlara bağlanabileceği” öngörülmüştür Bunun en önemli nedenlerinden biri de kişilik haklarının korunmasıdır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi demokratik toplumun temel öğelerini, çoğulculuk, hoşgörü ve ifade özgürlüğü olarak belirlemektedir. Basın mensubu kardeşlerimizin basın bayramını kutluyor, sağlıklı, sıhhatli ve özgürce çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10