“Özür dilemezse doğduğuna pişman edeceğim”

MHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İlçe Başkanı Mustafa Ordu, bir süre önce MHP eski genel başkanı merhum Alparslan Türkeş hakkında açıklama yapan AK Parti Çe

Çerkezköy 31.07.2012 09:47:00 0
 “Özür dilemezse doğduğuna pişman edeceğim”

Çerkezköy Haber - MHP’liler önceki, akşam düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, tüm Müslümanların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir Ramazan geçirmelerini temenni etti.

 KİRLİLİKLERİN HEPSİ ÇERKEZKÖY’DE
 MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da Türkiye’nin Türklüğün, Müslümanların ve bayramların tartışıldığı bir ülke haline geldiğini belirterek “Bir milletin asıl gücü iman ve şuurdur” dedi. Yerel yönetimlerle ilgili de konuşan Ordu, “Rant kirliliği, imar kirliliği, su kirliliği, hava kirliliği Çerkezköy’de. MHP ilçe teşkilatı böyle bir ortamda muhalefet yapıyor. Belediye başkanı beni muhatap almadığını söylüyor. Madem muattap almıyorsun neden mahkemeye veriyorsun. Neden mecliste Mustafa Ordu’nun ailesini konuşuyorsun” dedi.
 BİR ELMANIN İKİ YARISI
 CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’in geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret ettiğini anımsatan Ordu “Kendi ilçe başkanı yetmiyormuş gibi ondan yardım istemiş. Bunlar bir elmanın iki yarısı. CHP İlçe Başkanı gitti “Mustafa Ordu ağır muhalefet yapıyor’ dedi. Benim vatandaşlarımın 4’ünden 2’si kanser. Bunu bakanlık ve kurumlar açıklamıyor. Çocuklarınızın geleceğini hiçe sayan AK Parti’nin yerel yönetimine ne demeli?” diye konuştu.
 CENAZE NAMAZINI KILMAM
 MHP olarak çalışmaya devam ettiklerini ve Ergene’nin temizlenmesi için bir rapor oluşturduklarını belirten Ordu “Onlar gelsinler bu raporu görsünler. Onlar Ergene’yi temizlemeye Uzunköprü’den başlıyorlar ama Ergene’nin başı Çerkezköy ve Saray’dır” dedi. 
 
Ali Ertem’i eleştiren Mustafa Ordu “Allah gecinden versin ama ölürse namazını kılmam. Çünkü peygamberimiz ‘devlet malı yiyenin namazı kılınmaz’ demiş. Namazını kılacak olan varsa hayırlı olsun” dedi.
 ÖZÜR DİLEMEZSE PİŞMAN EDECEĞİM
 AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın bir süre önce “Türkeş yaşasa AK Partili olurdu” şeklindeki açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Ordu, elindeki CD’yi göstererek “Burada Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sesi var. Bunu kendisine göndereceğim ve bunu dinledikten sonra çıkıp özür dilemese anasından doğduğuna pişman edeceğim” dedi. Seçimlere kısa bir süre kaldığını belirten Ordu partililere seslenerek “Seçimlere kadar bir tane daha üye arkadaşınızı getirerek üye yaptırın. Ben belediyeyi alacağım söz veriyorum. Sizden tek istediğim bir arkadaşınızı getirmeniz” diye konuştu.
 BU HÜKÜMETTEN KURTULUN
 MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan da hayırlarla, güzelliklerle müjdelenen Ramazan’ın kana bulanmadan birlik ve beraberlik içinde icra edilmesini temenni ederek “Ülke yörüngesinden çıkmış uydu gibi boşlukta kayboluyor. Askerlerimizin başına çuval geçiriliyor bir şey yapmıyoruz, Suriye’de uçağımız düşürülüyor bir şey yapmıyoruz” dedi. Kaplan “Komşularınızı ikna ederek bu hükümetten kurtulun Başbakan şehide kelle, apoya sayın derken, bizim genel başkanımız Devlet Bahçeli ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez diyor” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
 ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ
 Eski futbolcu Saffet Sancaklı da Trakyalıların vatansever olduğunu belirterek “Trakya, vatanını kaybetmiş insanların çoğunlukta yaşadığı bir yer. Ülkemizi düşünmek zorundayız. Ülkemiz güçlü olmazsa şahsi güçlerimizin anlamı yok. Oy verirken, çalışırken, her hareketimizde bu hareketin ülkemize faydası var mı yok mu diye bakmamız lazım. Cennet bir ülkede yaşıyoruz ama maalesef biz biraz duyarsızız. Elimizi taşın altına koymamız gerekiyor” dedi.
 MHP, BU ÜLKENİN TEMEL TAŞI
 MHP’nin bu ülkenin temel taşı olduğunu ifade eden Sancaklı “MHP olmazsa ülkenin gideceği yer çok farklıdır. MHP’ye sahip çıkmalıyız. Partilerin düşüncelerine, ne yaptıklarına da iyi bakmalıyız. MHP ‘vatan, bayrak, ezan’ diyor. Ülkenin yüzde 95’i bunu diyor. MHP’ye sahip çıkarsak ülkemiz daha iyi bir noktaya gelebilir. Türkiye’nin güçlenmesini istemiyorlar. Türkiye’yi serbest bıraksalar 10 yılda Avrupa Birliği diye bir şey kalmaz ve Türk Birliği kurulur” diye konuştu.
 
 BAŞKANLIK SİSTEMİNİN BAŞLANGICI OLUR
 MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de, AK Parti hükümetinin bu ülkeyi bölmeye götüreceğini savunarak “Erdoğan, okyanus ötesinden aldığı talimatla, Büyük Ortadoğu Projesine yönelik kanun tekliflerini meclise getirerek yasalaştırmaya çalışıyor. 5 milletvekili yeni bir yasa tasarısı sundu. Bu kanunlaşırsa başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminiN başlangıcı olur. Erdoğan başkanlık koltuğuna oturarak 10 yıl daha bu halka zulmedecek yasaları çıkarmaya çalışıyor. Onları devirmenin yolu bir yıl sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinden geçiyor” dedi.
 SEÇİM MEYDANLARINDA MİLLETİ ALDATACAKLAR
 Partiyi tek başına iktidardan uzaklaştırmak için gece gündüz çalışmalıyız. SSK’lıların geriye dönük borçlanabilmesi için kanun teklifi verdiğini fakat bunun hala bütçe komisyonunda durduğunu belirten Belen “Çerkezköy de işçilerin ağır olarak yaşadığı bir bölge. Bunun için kanun teklifi verdim. Asıl emekçiye bu hak tanınmadı. Ama teklif 6 aydır bütçe plan komisyonunda duruyor. Bu konunun takipçisi olacağım” diye konuştu. Çorlu Deresi ve Ergene için verdiği araştırma önergesinin de hala beklemede olduğunu ifade eden Belen 4+4+4 sistemi ile ilgili de şunları söyledi: “Seçim meydanlarında milletimizi aldatmak için ‘Kuran-ı Kerim’i ortaokulda, liselerde seçmeli ders yaptık’ diyecekler, yalandır. Yasa teklifi meclise geldiğinde böyle bir madde yoktu. Biz MHP olarak Kuran-ı Kerim’in seçmeli ders olması için teklif verdik. AK Partili milletvekilleri hayır oyu verdi. Kuran’ın, Peygamberimizin hayatının okutulması ile ilgili teklife AK Partililer hayır oyu verdi. Sonra biz yaptık demek için kendileri önerge verdiler ve biz de MHP olarak evet dedik”
 Belen konuşmasını “Ne mutlu Türküm diyene” sözleri ile tamamladı.
 YENİ ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI
Mustafa Sözen, Rıdvan Aka, Ertan Güler, Harun Yelken, Onur Hasko, Soner Tabak, Reyhan Güler, Sıttık Maden, Necla Maden, Sedat Maden, Serap Algül, Raziye Arslantaş, Teşrife Arslantaş ve Faik Arslantaş’a parti rozetleri takılırken, en yaşlı üye olan 97 yaşındaki Teşrife Arslantaş’a ise parti rozetini eski futbolcu Sadet Sancaklı taktı.
 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10