Şiirlerin ustası, mest etti

Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilen Çerkezköy Belediyesi Ramazan Ayı 2. Programı Çerkezköy İlahi Grubu 'İsra'nın konseriyle başladı. Programda büyük alkışlarla sahneye gelen şiirlerin ustası Du

Çerkezköy 2.08.2012 11:06:00 0
Şiirlerin ustası, mest etti

Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Ayı kapsamında organize edilen programlardan ikincisi önceki akşam saat 21.30’da Anfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

İLAHİ GRUBU KONSER VERDİ
Peygamber şiirleri denince akla gelen isimlerin başında yer alan Dursun Ali Erzincanlı Çerkezköy'e gelerek Anfi Tiyatro'da Çerkezköylülere manevi bakımdan dolu dolu bir gece yaşattı. Anfi Tiyatro'da düzenlenen program Çerkezköy İlahi Grubu 'İsra'nın konseriyle başladı. Çerkezköylüler Dursun Ali Erzincanlı'nın sahneye çıkmasını İsra İlahi Grubu'nun mini konseri ile art arda okudukları ilahileri dinleyerek bekledi. Kelime anlamı ‘karanlıkta yol gösteren’ olan İsra İlahi Grubu, Çerkezköylülerin beğenisini kazandı. 
ŞİİRLERİN USTASI SAHNE ALDI
İsra İlahi grubunun ardından büyük ilgi ve alkışlarla sahneye gelen Dursun Ali Erzincanlı, Çerkezköy’ü çok sevdiğini ve adeta ilçe ile bütünleştiğini belirterek, birbirinden güzel şiirlerini okumaya başladı. Şiirlerin ustası Dursun Ali Erzincanlı, Çerkezköylülere ilk olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) için kaleme alınan ‘Sen Yoktun Sultanım’ adlı şiir ile seslendi. Erzincanlı, “Ramazan Ayı için özel olarak organize edilen programda Hz. Peygamberin şerefli ismini ve hayatını şiiri bahane ederek anacağız” dedi. Dursun Ali Erzincanlı birbirinden güzel şiirleri peşi sıra Çerkezköylülerle paylaşırken, protokol üyeleri ve birçok vatandaş da bu anı ölümsüzleştirmek için telefonlarına ve kameralarına sarıldı.
TEMİZ AĞIZLARLA DUA EDİN
Anfi Tiyatro’yu dolduran Çerkezköylülere programı izlemeye geldikleri için teşekkür eden Dursun Ali Erzincanlı, “Burada çok sayıda bebek sesi duyuyoruz. İnşallah bu bebeklerimizin sesi de Allah nezdinde dua yerine geçer” dedi ve tüm bebeklerin analı babalı büyümelerini niyaz etti. Programına en çok bilinen ve Hz. Peygamber'in hayatını anlatan ‘63 Yaş’ şiiri ile devam eden Erzincanlı, “Ramazan-ı Şerif Kuran ayıdır, birlik ayıdır, dua ayıdır. Sahur vakti yapılan ve bir başkası için yapılan dualar, temiz ağız ile yapılan dualardır. Allah’a temiz ağızlarla dua edin buyuruyor sevgili peygamber” diye konuştu.
MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR
Bugün yeryüzünde yaşam mücadelesi veren Müslümanların olduğunu ifade eden Erzincanlı, “Arakan’da Budistler tarafından katledilen Müslümanlar var. Filistin’de İsrailliler tarafından katledilen Müslümanlar var. Suriye’de ve dünyanın birçok yerinde yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimiz var. Onlar mübarek Ramazan ayını zor koşullarda geçiriyorlar. Onlar için temiz ağızlarla dua edin. Bu aylarda birbirinize hakkı ve sabrı tavsiye edin. Rabbimiz Müslümanların katledildiği bu yerlere Bedrin Askerlerini yollar inşallah” dedi ve daha sonra ‘Bedrin Aslanları’ adlı şiirini Çerkezköylüler ile paylaştı.
PEYGAMBERİMİZ ÖRNEK ALINMALI
Programına Yemen’de yaşayan 11 Kadının hikayesini anlatan ‘Şiir Gibi Bir Ev’ adlı şiir ile devam eden Şiirlerin Ustası Erzincanlı, ahlaki olarak Hz. Ayşe annemizin ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) örnek alınması gerektiğini ifade etti. Dursun Ali Erzincanlı’nın ‘Gelseydin’ adlı şiiri ile son verdiği programda ışık gösterisi ve fon müzikleri, Anfi Tiyatro’daki manevi havanın daha da artmasını sağladı.
KONSERE DAVET ETTİ
Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilen Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Ayı Programlarının 2.’sine de Çerkezköylülerin ilgisi büyük oldu. Bayramoğlu Pastaneleri programı izlemeye gelen vatandaşlara Ramazan Şerbeti ikramında bulundu. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatının şiir tadında, nazım dilinde ancak bu kadar güzel anlatılabileceğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu manevi atmosferin Çerkezköy’de ilelebet devam etmesini, tüm Çerkezköylülerin huzur içinde barış, birlik ve beraberlik içinde yaşamasını temenni ediyorum” dedi. Şiirlerin ustası Dursun Ali Eli Erzincanlı’ya katılımından dolayı teşekkür eden Ertem, Anfi Tiyatro’yu dolduran vatandaşları 3 Ağustos’ta düzenlenecek olan Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu Konseri’ne davet etti. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Faruk Bal, Mikail Ünlü, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş ve yüzlerce Çerkezköylü katıldı.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ          

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10