281 hastaya ulaşıldı

Başta yatalak hastalar olmak üzere ve bedensel engelli hastalara ve evde tıbbi desteğe ihtiyacı olan bireylere aile ortamında sağlık hizmeti veren, ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ uygulaması ilçemizde aralıksÄ?

Çerkezköy 3.08.2012 09:57:00 0
281 hastaya ulaşıldı

Çerkezköy Haber- Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa Yürürdurmaz ve Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç öncülüğünde yürütülen ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ uygulaması ile sağlık ekipleri bir sene içerisinde toplam 281 hastaya sağlık hizmeti verdi. Bir toplumun kalkınması ve gelişmesi için sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve düzenli yapılması gerektiğini belirten Dr. Yürürdurmaz, bu amaç doğrultusunda Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü bünyesine bağlı olarak ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ uygulamasını halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

                                                          GENİŞ BİR EKİP KADROSU VAR
Randevu sistemiyle mesai saatleri içerisinde çalışan sağlık ekibinde asgari bir tabip, bir hemşire, bir sağlık memuru ve bir şoför bulunduğunu ifade eden Başhekim Yardımcısı Dr. Yürürdurmaz, mevcut olması halinde ekibe bir fizyoterapist, bir diyetisyen ve ihtiyaç halinde bir psikologun da dahil edilebileceğini belirtti. Genellikle aile hekimlerinin yönlendirmesiyle vatandaşların bu hizmetten haberdar olduğunu kaydeden Dr. Yürürdurmaz “Bu hizmetten yararlanmak isteyen hastalar veya aile bireyleri, Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu ile yazılı olarak veya müdürlük bünyesindeki koordinasyon merkezinin 444 38 33 numaralı telefonunu arayarak bize ulaşabilirler” dedi.
                                               GERÇEKTEN İHTİYACI OLANLARA GİDİYORUZ
Başvuruların ardından hastaları tek, tek ziyaret ederek durum belirlemesi yaptıklarını dile getiren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç da “Evde Sağlık Hizmetine ihtiyacı olan hastalarımızın dijital ortamda kayıtlarını yaparak, sağlık dosyaları oluşturuyoruz. Gerçekten ihtiyacı olan hastaları belirliyoruz. Daha sonra, hastamızı sürekli takip eden bir hekim mevcut ise bu hekimin önerileri doğrultusunda, böyle bir hekim mevcut değil ise ekip doktorumuzun görüşleri doğrultusunda tedavi planı düzenliyoruz. Hastaların reçetelerini yazarak gerekirse ilaç temini sağlıyoruz.” dedi ve bunların yanında hastaya yapılması gerekli olan basit tıbbi uygulamalar konusunda hasta ve hasta yakınlarına eğitimler verdiklerini belirtti.
                                                 TEDAVİNİN SONUNA KADAR GİDİYORUZ
Vakanın durumuna göre günlük, haftalık veya aylık dilimler halinde önceden hazırlanan plan doğrultusunda hastaları ziyaret ederek hastaların bakım ve tedavilerini düzenli olarak yaptıklarını bildiren Dr. Mustafa Yürürdurmaz, bir seneden beri yürüttükleri bu uygulama ile toplam 281 hastaya ulaştıklarını söyleyerek sadece Temmuz ayı içerisinde 70 ev ziyareti yaptıklarını kaydetti. Ayrıca gerekli durumlarda hastaların klinik tedavileri için hastaneye nakillerinin de yapıldığını ifade eden Yürürdurmaz, “Hastalarımızın sağlık ihtiyaçları ve hastalık halleri sona erene kadar gerekli bütün sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sağlıyoruz.” açıklamasını yaptı.
                                                     HASTANEMİZİN EN GÜZEL HİZMETİ
Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve Rehabilitasyon, ağız ve diş sağlığı hizmetlerini evinde ve aile ortamında yaptıklarını ifade etti. Eskiden yatalak, felçli, evden çıkamayacak durumda olan hastaların zor şartlarda hastaneye gelip tedavi görmeye çalıştığını söyleyen Yalvaç, “Evde Sağlık Hizmeti bugüne kadar hastanemizin vatandaşlara sunduğu en güzel hizmettir” dedi.     
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10