Hakkari'de hain saldırı; 8 şehit

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, pkk’lı teröristlerin dün gece Çukurca’da düzenlediği saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker ve 6 sivil yaralan?

5.08.2012 15:18:00 0
Hakkari
Çukurca Karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine eş zamanlı saldırı düzenledi. Geçimli Karakolu’na 3 ayrı koldan saldıran bir grup pkk’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 köy korucusu şehit olurken, 1 asker ve 6 sivil yaralandı. Karakola saldıran teröristlerden 1’i ’Canlı bomba’, 3 pkk’lı ölü ele geçirildi.
4 KOLDAN SALDIRI
Kalabalık bir terörist grubu Hakkari-Çukurca Karayolu’nun 40’ıncı kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu’na dün saat 23.00 sıralarında 4 ayrı koldan saldırı düzenledi. Geçimli Karakolu’nun yanı sıra Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine de aynı dakikalarda uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bir grup pkk’lı terörist, sivil bir kamyonetle jandarma karakoluna doğru gitmeye çalışırken askerler ve köy korucuları tarafından fark edildi. Bunun üzerine çatışma çıktı.
2 KORUCU ŞEHİT
Çıkan çatışmada köy korucuları Faruk Çiftçi ile Cabbar Duman şehit oldu. Çatışma sırasında evleri karakolun yakınında bulunan ve akraba oldukları belirtilen Şehzenan, Necdet, Şerife, Kıymez ve Mizgin Ölmez, Abdurahman Dayan ile Jandarma Er Serhat Koca yaralandı. Yaralı asker ve siviller ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çatışma sürerken ’Canlı bomba’ eylemi düzenlemek isteyen bir kadın pkk’lı Geçimli Karakolu nizamiyesine yaklaşarak üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Kadın tedörirst parçalanarak ölürken, karakol nizamiyesinde bulunan bazı askerler de yaralandı. Karakol çevresinde bir süre devam eden çatışmalarda 2 pkk’lı ölü ele geçirildi.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
pkk’lı diğer grupların Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine uzaktan taciz ateşi açarak düzenlediği saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı ifade edildi. Bölgede yer yer çatışmalar sürerken, yetkililer saldırı ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Yaralıların Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilmesi üzerine sabaha karşı çok sayıda yaralı yakını da hastane önüne akın etti. Çevik kuvvet polisi ise hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

0282 726 91 91
0282 747 65 10