Paydaşlara “teknik destek” bilgilendirmesi

Trakya Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programı Bilgilendirme Toplantıları başladı.

Bölgede Gündem 6.08.2012 03:51:00 0
Paydaşlara “teknik destek” bilgilendirmesi

Çerkezköy Haber -  Bu yılki teknik destek programını 20 Temmuz Cuma günü ilan eden Ajans, paydaşları program hakkında bilgilendirmek amacıyla ilk toplantısını önceki gün düzenledi.

İLK TOPLANTI
Ajans Merkez Hizmet Binası’nda gerçekleştiren Program Yönetim Birimi, Edirne ve Kırklareli’de paydaşlarla bir araya geldi. TR21 Trakya Bölgesi’nde kurumsal kapasitenin artırılması amacıyla hazırlanan 2012 Yılı Teknik Destek Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiler bölge çapındaki bilgilendirme toplantıları aracılığıyla paydaşlara aktarılıyor. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler,  sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlik ve kooperatifler ile bu kurumların kurduğu veya ortağı olduğu işletmelerin yararlanabildiği program hakkında bilgilere, yayınlanan başvuru rehberinin yanı sıra düzenlenen toplantılar ile de ulaşmak mümkün oluyor.
250 BİN TL’LİK KAYNAK
İlk etapta bölgede yer alan üç il merkezinde düzenlenen toplantılara potansiyel başvuru sahipleri yoğun ilgi gösterdi. Başvuru süreci ve program hakkında temel bilgilerin sunulduğu toplantılarda örnek faaliyet konuları, uygun olmayan maliyetler ve bir önceki programla ilgili istatistiki bilgilere de yer veriliyor. Bölgeye 250 bin TL’lik bir kaynak aktarılması planlanan teknik destek programına ilişkin bilgilendirme toplantılarına önümüzdeki günlerde de devam edileceği belirtildi. Üç dönem halinde yılsonuna dek açık olacak program ile başvuru başına 15 bin TL’ye kadar destek almanın mümkün olacağı ifade edilirken, program sonunda Ajanstan destek alan kurumların insan kaynaklarının geliştirilmesi, hizmet kalitelerinin artması ve iyi örnek uygulamalarının transferinin sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10