OSB müteşebbis heyeti belirlendi

Karaağaç Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağ

Çerkezköy 8.08.2012 00:56:00 0
OSB müteşebbis heyeti belirlendi

Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi Ağustos ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında meclis toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce önergeler görüşüldü. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan’ın Karaağaç Belediyesi’nde meydana gelen kavga olayına ilişkin sunduğu önerge oy birliği ile gündeme eklendi.
RED OYLARINA RAĞMEN KABUL EDİLDİ
Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesinde, sözleşmeli personel için müracaatta bulunan Ahmet Çavuş ve İlknur Erol’un sözleşmeli personel olarak çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi Sait Torun ve Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde köprü projesi ve yapımı için iller bankasından kredi talebinde bulunulabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Hürriyet bulvarında bulunan köprünün eski olmasından dolayı proje ve yapımı ile ilgili iller bankasından kredi çekeceklerini ifade etti. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
ENCÜMENE HAVALE EDİLDİ
Gündemin dördüncü maddesinde Temmuz ayından kalan Yılmaz Demirhan’ın belediye sınırları içersinde uygun görülen yerde 10 yıllığına kiraya verilmek üzere Halı Saha ve sosyal tesis olarak açma ve işletme talebi karara bağlandı. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde 727 ada 30 parsel ve 728 ada 13 parselde bulunan hisselerin talep sahiplerine satışı görüşüldü. 727 ada 30 parselde bulunan 53/172 hisse nispetindeki 53 metrekarelik ve 728 ada 13 parselde bulunan 50/170 hisse nispetindeki 50 metrekarelik belediyeye ait hisselerin maliklere satılması konusunda konuşan Başkan Yücel, bu konunun encümene havale edilmesi ve encümenden çıkan kararın valiliye gitmesinden sonra satış yapılması gerektiğini söyledi. Gündem maddesi de oy birliği ile Encümene havale edildi.
5.DERECE KADROYA GEÇTİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kanalizasyon şebekesinin kesin projesi için kredi talebi konusunun görüşülmesine geçildi. Belediyenin kanalizasyon şebeke projesi için 47 bin 500 TL kredi kullanması oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde de kadro iptal ve ihdasının itfaiye çavuşluğu konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Yücel, Belediye memurlarından itfaiye eri unvanlı Durmuş Özay’ın unvan değişikliği sınavını başarıyla tamamlaması sonucu itfaiye çavuşu kadrosuna atanmasının yapılabilmesi için 9 dereceli itfaiye kadrosunun iptal edilerek yerine 5 dereceli itfaiye çavuşu kadrosunun ihdas edilmesi gerektiğini belirtti. Görüşülen gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından, bir sonraki gündem maddesinde plan tadilatları görüşüldü. 682, 684, 685 adalar ve çevresinde bulunan hisseli mülkiyetler üzerinde yapılaşmadan dolayı vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen Başkan Yücel “Bahsi geçen adalar ve çevresinde mevcut planların bütünlüğünü bozmadan imar plan tadilatı yapılacak” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi imar komisyonuna havale edildi.
MÜTEŞEBBİS HEYETİ SEÇİLDİ
Plan tadilatların görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç Islah O.S.B müteşebbis heyetine üye seçimi yapıldı. Müteşebbis heyeti asil üyeliklerine Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, AK Partili Çetin Özhan, Milliyetçi Hareket Partili Sait Torun, Demokratik Sol Partili Enser Şimşek ve Fen İşleri Müdürü Fevzi Uğurlu seçildi. Yedeklerde ise AK Parti’den Aytekin Odunci, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Yılmaz Mert, Demokratik Sol Parti’den Şahin Salgar, Bağımsız Yıldırım Büyükbaş ve Fen İşleri’nden ise Selim Bektaş yer aldı. 
HAFRİYAT DÖKÜM ALANININ KİRALANMASI GÖRÜŞÜLDÜ
Seçimlerin yapılmasının ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan yeşil alanın hafriyat döküm alanı olarak kiralanması konusu görüşülerek karara bağlandı. Gazi Osman Paşa Mahallesi yerleşik alan sınırı ile Defacto Fabrikası arasında bulunan yeşil alanın tesviye ve ağaçlandırma amaçlı 18.03.2004 tarihinde yayınlanan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları kontrol yönetmeliği hükümlerine göre toprak döküm sahası olarak ayrılması konusu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
ÇETİN ÖZHAN’IN ÖNERGESİ OKUNDU
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı öncesinde gündeme eklenen önergenin görüşülmesine geçildi. AK Parti Meclis Üyesi Çetin Özhan tarafından sunulan ve “Geçtiğimiz günlerde basına belediyemizin içersinde kadınların kavgası olarak yansıyan olayın aslında belediyemiz içersinde çalışan personel ve ailelerinden kaynaklanan bir olay olduğu görülmektedir. Bir an evvel konu hakkında o günkü kamera kayıtlar zabıt alına alınarak ve gerekli incelemeler, gerekli açıklamalar yapılmalı. Personellerin yerleri değiştirilmeli ifadelerinin yer aldığı önerge ile ilgili konuşan Başkan Yücel “Ben Belediye Başkanı olarak belediyede gerçekleşen kavganın ardından bir komisyon kurup bazı arkadaşları görevlendirdim. Bu durumun hukuki boyutunu aştığını görüyorum ki, bu konuyla ilgili jandarmaya gidip ifade verdim. En kısa zamanda yapılan araştırmaların ardından Belediye olarak gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediyesi Ağustos ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. İkinci oturum ise Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10