“Benim evim yandı, onların evi yanmasın”

Bağlık Mahallesi Çimenli Sokak üzerinde bulunan gecekonduda geçtiğimiz günlerde çıkan yangında evlerini kaybeden Aslantürk ailesi yetkililerden gerekli ilgiyi göremediklerini ifade ederek duyarlı vatandaşlardan y

Çerkezköy 9.08.2012 00:05:00 0
“Benim evim yandı, onların evi yanmasın”

Çerkezköy Haber - Bağlık Mahallesi Çimenli Sokak üzerinde bulunan gecekonduda geçtiğimiz hafta çıkan yangında evlerini kaybeden Aslantürk Ailesi yangının yaralarını sarmak için hayırseverler vatandaşları bekliyor.

KİMSE DESTEK OLMADI
Tayyar Aslantürk’e ait gecekondunun yan tarafındaki çayırlık alanda çıkan ot yangının büyüyerek evlerine sıçraması üzerine evsiz kalan Tayyar-Faize Aslantürk çifti Çerkezköy Belediyesi’nin ve yetkililerin kendilerine destek olmadığını savundu.
“BİZ DİLENCİ DEĞİLİZ”
Yangının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun kendilerini ziyarete geldiğini ifade eden Faize Aslantürk “Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu bize eşya yardımında bulunacağını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanına gittiğimizde bize mağdur olduğumuz için bütçeden 500 TL yardımda bulundu. Biz evimizi kaybettik. Bu verdikleri para ile yapacağımız evin kapılarını bile takamayız. Kendileri bize bu parayı verdiklerinde haftalık Pazar alışverişinde kullanabileceğimizi söylediler. Bizlere resmen dilenci muamelesi yapıldı. Ben dilenci değilim, benim karnım tok. O para ile onlar kendi karınlarını doyursunlar” dedi. GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Hasta eşi 70 yaşındaki Tayyar Aslantürk’ün korkudan yanan evin yanındaki barakada kaldığını söylerken göz yaşlarına hakim olamayan Faize Aslantürk “Yatalak olan 93 yaşındaki kaynanam Emine Aslantürk’ü de yangın esnasında eşimle beraber zor çıkardık. Yangının ardından yanan evimizin yan tarafından oturan kızımın yanında kalmaya başladım. Eşimin dışarıda yatmasına dayanamıyorum. Bu yaşımızdan sonra ayrı kalmak istemiyoruz” dedi.
“BAHÇEDE FASULYE SULAR GİBİ MÜDAHALE ETTİLER”
Yangında Çerkezköy Belediye İtfaiye Ekiplerinin olay yerine yarım saatte geldiğini söyleyen Aslantürk “Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hazırlanan raporda Çerkezköy Belediyesi İtfaiye ekiplerinin saat 16.18’de ihbar aldıktan sonra, saat 16.25’te olay yerine ulaştığı yazılmış. İtfaiye ekipleri yangına geldiğinde evin büyük bir bölümü yanmıştı. Kendileri yangına bahçede fasulye sular gibi müdahale ettiler. Etraftaki komşularımız itfaiye erlerinin elinden hortumları alarak yangını söndürdüler. Onlar büyük adam ise bizler küçük adam mıyız?” diyerek tepki gösterdi. 
“BENİM EVİM YANDI, ONLARINKİ YANMASIN”
AK Parti İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ ile de görüştüklerini ve kendisinin parti olarak nakdi yardımda bulunamayacağını söylediğini belirten Aslantürk “Demirbağ bize esnaflarla tek tek görüşüp çimento, tuğla, kum yardımlarında bulunabileceklerini ve bunun için de bir süre beklememiz gerektiğini söyledi. Önümüz kış. Ne kadar bekleyeceğiz. Bu kadarı da olmaz. Onların yardımları kendilerine kalsın. Benim evim yandı, onların evi yanmasın” diye konuştu.
“BİR GÖZ ODALI EV YAPACAĞIZ”
Aslantürk “Seçim aylarında olsaydı, yardımlar hemen gelirdi” dedi. Yangında tüm beyaz eşyaların kül olduğunu belirten Aslantürk “Seçim zamanında oy için gelen partilileri elimde sopa ile bekleyeceğim. Kimseyi eve yaklaştırmayacağım. Bu kişiler sadece oy zamanı ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyorlar. Kendi imkanlarımız ile borç ve harç alarak bir göz odası bulunan başımızı sokabileceğimiz ev yapacağız” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA - Pınar KORKMAZ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10