Asker babasından pankartlı eylem

Tekirdağ’da ikici el eşya alım satımı yapan Tayfun Sevinç adlı baba, dün sabah İzmir’den gelen şehit haberleri üzerine, İzmir’de asker olan oğlu Oben Sevinç’in otomobiline pankartlar yapÄ?

Tekirdağ 10.08.2012 02:51:00 0
Asker babasından pankartlı eylem

Tekirdağ’da 44 yaşındaki Tayfun Sevinç Çanakkale’de acemi birliğini tamamlayan oğlu Oben Sevinç’i bir hafta önce İzmir Bornova’ya asker olarak gönderdi. Dün sabah terör örgütü pkknın İzmir Foça’da bir askeri servis aracına mayınlı saldırı haberini televizyonda izleyen baba Tayfun Sevinç, oğluna ait 34 YA 2443 plakalı otomobilin üzerine,”pkk dağdan indi İzmir’e yarın Tekirdağ’da, nerde bu devlet her gün şehit var, pkk İzmir’de” yazılarının yer aldığı dövizler yapıştırarak kent merkezinde dolaşmaya başladı.

ARTIK YETER
Olayı haber alan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Güvenlik şube ekipleri, Sevinç’in aracını Cumhuriyet meydanında durdurdu. Daha sonra gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçundan izinsiz gösteri yaptığı için, araçla birlikte Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Tayfun Sevinç’in, aracına yapıştırdığı dövizler söküldü. Sevinç, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Tayfun Sevinç, “Artık yeter, sabah televizyonda İzmir’den gelen şehit haberlerini izleyince çok etkilendim Benim oğlum da İzmir’de asker artık evlatlarımızı ucuz kaybetmeyelim diye sesimi duyurmak istedim. Pkk bugün İzmir’de, yarın Tekirdağ’da” diye konuştu.
 Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10