Komisyon raporları karara bağlandı

Karaağaç Belediye Meclisi Ağustos Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu dün yapıldı. Dr. Özkan Yücel’in başkanlık ettiği toplantıda bir önceki toplantıda imar komisyonuna havale edilen konular kar

Çerkezköy 11.08.2012 03:52:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı

Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

10 YILLIK KİRAYA VERİLECEK
Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak, İmar Komisyonu’nun Yılmaz Demirhan’ın belediye sınırları içinde uygun görülen yerde 10 yıllığına halı saha ve sosyal tesis açma ve işletme talebi ile ilgili verdiği karar görüşüldü. Komisyon, yapılan görüşmenin ardından, 455 ada 9 numaralı parseldeki sosyal tesis alanının 10 yıllığına kiraya verilmesi yönünde karara varırken, yapılan oylamanın ardından komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından İmar komisyonuna havale edilen Plan tadilatları ile ilgili komisyon kararları görüşüldü. 682, 684, 685 adada yapılması düşünülen plan tadilatları karara bağlandı. Komisyon konuyla ilgili olarak “söz konusu adalarda bulunan eski yapıların ve hisseli mülkiyetler ruhsata bağlanamadıklarından ötürü ilgili adalarda plan müellifi görüşü doğrultusunda imar plan tadilatı yapılması komisyonca uygun görülmüştür” kararı aldı. Komisyonun almış olduğu kararda meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
BAŞKAN RED OYU KULLANDI
Toplantıda son olarak ise Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan yeşil alanın hafriyat döküm alanı olarak kiralanması konusuna ilişkin komisyon kararı görüşüldü. Komisyon Gazi Osman Paşa Mahallesi yerleşik alan sınırı ile Defacto Fabrikası arasında bulunan yeşil alanın tesviye ve ağaçlandırma amaçlı 18.03.2004 tarihinde yayınlanan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları kontrol yönetmeliği hükümlerine göre toprak döküm sahası olarak ayrılması talebine red kararı verdi. Komisyonun red kararı Başkan Özkan Yücel ve AK Partili Meclis Üyesi Aytekin Odunci’nin oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyona havale edilen 3 gündem maddesinin de görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10