Akıllı kart dönemi başladı

Çorlu Belediye Meclisi'nin 'şehir içi toplu taşıma işinin Çorlu Belediyesi tarafından yapılması' yönünde aldığı kararın ardından geçtiğimiz yıl hizmete giren Çorlu Belediyesi Halk Otobüs

Çorlu 12.08.2012 20:43:00 0
Akıllı kart dönemi başladı

Çerkezköy Haber -  Otobüslere binmek isteyenler artık akıllı kartlarını kullanarak binebiliyorlar. Nakit ödeme döneminin sona ermesi ile duraklarda gereksiz yere bekleme yapılmasının önüne geçildiğini belirten yolcular, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

HİZMETTEN ÜCRETSİZ FAYDALANACAK OLANLAR
Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne müracaat ederek gerekli evrakları ibraz eden gaziler, şehit, gazi dul ve yetimler, özürlüler, zabıta personeli, emniyet mensupları, postacı ve dağıtıcıları, basın kimlik kartı sahipleri, 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk Vatandaşlarına aylık bağlanması kapsamındaki kişiler toplu taşıma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Tam kartların satış ve dolumu ile kullan at kartların satışı Çorlu Belediyesi'nce yetkilendirilen büfe, market, bakkal gibi bayilerden yapılıyorken, indirimli ve ücretsiz kartların hazırlanması ise Çorlu Belediyesi tarafından yapılıyor.
FİYAT TARİFESİ BELLİ OLDU
Toplu taşıma hizmetinden öğretmen, öğrenci, memuriyet ve mahalli dahilinde seyyar olarak görev yapan, tahsildar, vergi dairesinde görevli yoklama memuru, mutemet, veznedar, satın alma memuru, tebliğ memuru, posta veya evrak dağıtıcısı, takip memuru, mübaşir gibi memur ve hizmetliler indirimli olarak 75 kuruştan, 65 yaşını doldurmuş yaşlılar 100 binişlik karta 30 TL vererek 30 kuruştan yararlanabiliyorlar. 35 dakika içerisinde başka bir güzergâha gitmek kaydıyla aktarmaların ücretsiz olarak sağlandığı tam biniş ücreti ise 1.25 TL olarak uygulanıyor. İlçe dışından Çorlu'ya gelecek olan kişilerin yararlanması maksadıyla kullan at olarak hazırlanan 3 binişlik kartlar 4,5 TL'den, 5 binişlik kartlar ise 6,5 TL'den satışa sunuluyor.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10