Yemişçi: Büyükşehir hizmetleri büyük olur

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Pazar günü akşam iftar sonrası, partisinin Çerkezköy İlçe teşkilatını ziyaret ederek Yunus Emre Parkı’nda teşkilat yöneticileri ile bir süre soh

Çerkezköy 14.08.2012 02:15:00 0
Yemişçi: Büyükşehir hizmetleri büyük olur

Çerkezköy Haber - Sohbet sırasında bir takım açıklamalarda bulunan Milletvekili Özlem Yemişçi, özellikle Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması kapsamında bölgede çok büyük değişimlerin olacağının altını çizdi.

TEKİRDAĞ ÇOK VERİMLİ BİR BÖLGE
Tekirdağ’ın Büyükşehir olmayı hakkettiğini belirten Yemişçi, “Bu kararı meclisimiz tatile girmeden almak istedik. Fakat yetişmedi. Tatil sonrası meclisimizden geçirerek Tekirdağ ilimizi Büyükşehir olarak göreceğiz. Tekirdağ ticaret hacmi büyük olan bir ilimiz. Sanayi bölgeleri çok büyük önem taşıyor. Diğer taraftan kırsalda da önemli ölçüde tarım alanlarını bünyesinde bulunduruyor. Yüzde 15’lik bir tarım alanına sahip Tekirdağ, çok verimli topraklara sahip bir bölgedir. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımız da gerekli tüm çalışmalarını yürütüyor” dedi.
ÇERKEZKÖY’ÜN EKSİKLİKLERİ VAR
Çerkezköy’ün sürekli göç alan bir bölge olduğuna dikkat çeken AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Büyükşehir olmamızla birlikte hizmet alımı gücü daha da artacak. Çerkezköy’de sağlık, eğitim gibi önemli alanlarda eksiklikler var. Yeni hizmet binalarına ihtiyaç var. Örneğin 200 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapımı. Sosyal Güvenlik merkezinin yapılması, yeni okullarımızın yapılması gerekiyor.” dedi.
İLÇE OLMAYI HAK EDİYORLAR
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması yolundaki gelişmeyle birlikte kamuoyunda konuşulan 24 beldenin durumu ve ilçe olma talepleri ile ilgili yapılan yorumları da değerlendiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Beldelerimizin ilçe olması konusunda görüşmeler ve istişareler yapılıyor. Gerçeği söylemek gerekirse bölgemizdeki tüm beldelerimiz ilçe olmayı hak ediyorlar. Çünkü hepsinin de ayrı ayrı büyük önemli özellikleri var. Fakat hepsini ilçe yapma gibi şansımız yok. Bunun için gerekli çalışmalar zaten yapılıyor. Belde yöneticilerimizin ilçe olma taleplerinde haklı olduklarını zaten biliyorum. Ama biz iktidar partisi olarak Büyükşehir olmamız ile birlikte köylere de önemli büyük hizmetler götüreceğiz. Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması büyük bir gelişme ve şanstır. Yani Büyükşehir’in hizmetleri de her zaman büyük olur. Tekirdağ yeni kimliği ile hizmet alanında büyük atılım yaşayacak” şeklinde konuştu. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Saray ilçesinde düzenlediği iftar yemeğine katılan ve daha sonra Çerkezköy’e gelen Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy’deki ziyaretin ardından Çorlu’ya geçti.
 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10