Kızılpınar ve Veliköy’de avlanmak yasak

2012-2013 yılı avlanma sezonu 18 Ağustos Cumartesi günü açılıyor. Merkez Av Komisyonu tarafından alınan karar gereğince 2012-2013 avlanma sezonunda Tepe Emlak Konutları arkası, Kızılpınar ve Veliköy arazi

Çerkezköy 15.08.2012 21:23:00 0
Kızılpınar ve Veliköy’de avlanmak yasak

Çerkezköy Haber - 2012-2013 yılı avlanma sezonu 18 Ağustos Cumartesi bıldırcın, üyelik ve domuz avı ile başlayıp 13 Ekim itibari ile tavşan, çulluk, ördek ve kaz avları ile devam edecek.

VELİKÖY VE KIZILPINAR’DA YASAK
18 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan 2012-2013 avlanma sezonu 27 Şubat 2013'te sona erecek. Merkez Av Komisyonu tarafından alınan karar gereğince 2012-2013 avlanma sezonunda Tepe Emlak Konutları arkası, Kızılpınar ve Veliköy arazileri içersinde kalan ormanlık alanda avlanma yapılamayacak. 3.Grup kuşlardan kaya güvercini, tahtalı, sakarmeke, karatavuk, su çulluğu (bekasin) ve 4.Grup Kuşlar ile 1'inci ve 2'nci Grup memelileri avlanma süreleri içinde olmak üzere, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve Resmi tatil günlerinde; 1.Grup kuşlardan bıldırcın, üveyik, 3'ncü grup kuşlardan çulluk, yaban ördekleri ve sakarca kazını avlanma süreleri içinde olmak üzere Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve Resmi tatil günlerinde avlanmak serbest.
 
AVLANMA MİKTARLARI DA BELİRLENDİ
Alınan karar gereğince avcılar bir av günü 10 bıldırcın, 8 üveyik, 3 Karatavuk, 6 Güvercin (kaya güvercini), 4 Çulluk (orman çulluğu), 15 Saksağan, 3’er adet tahtalı, sakarmeke, yaban kazı (sakarca kazı), 1’er adet Alakarga, su çulluğu (bekasin), 2’şer adet Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği, 4’er adet kılkuyruk, yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz (toplam avlanma limiti içinde kılkuyruk sayısı 1 adetten fazla olamaz), küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargası toplam 15 adet, Serçe ve Kızılsırtlı Örümcek Kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, Atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir) yılda toplam 6 adet, yabani tavşan, Yaban domuzu (sürek avı dışındaki avlanmalarda) 1 adet, Adatavşanı, sansar (kayasansarı, ağaçsansarı) 2'şer adet, Yaban domuzu (sürek avında-sürekçiler av yapamaz) 2 adet, 1 çakal ve 2 tilki avlayabilecekler.
 
 
BELGESİZ VE USÜLSÜZ AVLANMA YASAK
Kapaklı Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Kadir Arıcı, belgesiz ve usulsüz avlananların para cezası ile cezalandırılacaklarını hatırlatarak “ Koruma altındaki hayvanları avlayanlar ile avlanma süreleri ve avlanma limitlerini aşanlara 270 TL, Avcılık belgesi olmayanlara 406 TL, avlanma izni (pul) olmadan avlananlara 202 TL, avcılık belgeleri tam olup da yanında taşımayanlara 25 TL idari para cezası verilecek. Hayvanları zehirleyenlere ise 1-3 yıl arası hapis cezası ilgili mahkemeler tarafından verilmektedir” dedi. 
 
DAHA DUYARLI OLSUNLAR
Tarlaları domuzlardan bekleme bahanesi ile birçok kişinin geceleri traktör ve motosikletlerin ışıkları ile tavşan avlayarak tüm kural ve yasakları ihlal ettiklerini belirten Arıcı “Hiçbir yasal belge almayan, avın yasak olduğu günlerde ve geceleri farla, kafa elektriği ile tavşan ve çullan avlandığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu fiilleri işleyenlerin yakalanıp cezalandırılmasını bekliyoruz. Her yıl 250-300 TL masraf yapıp belge alan avcı arkadaşlarımızdan devamlı şikayet alıyoruz. İlgili makamların daha duyarlı davranmalarını bu arkadaşlarımızın haklarının korunmasını bekliyoruz” dedi.
 
KURALLARA UYALIM
Tüm avcılara kazasız, belasız bir av sezonu temennisinde bulunan Kadir Arıcı “Avcılarımızın kurallara uyarak avlanmalarını istiyoruz” diye konuştu. 
 
Haber / Gökhan TEKER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10