En büyük jüri Çerkezköy halkıdır

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün, “Ben Çerkezköy’den utanıyorum. Böyle bir Belediyecilik anlayışı olmaz. Çerkezköy gibi bir ilçenin yolları böyle olmamalı. Kentleşme b?

Çerkezköy 15.08.2012 21:46:00 0
En büyük jüri Çerkezköy halkıdır

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Haber Gazetesi’nde önceki gün yayınlanan Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün “Çerkezköy’den utanıyorum” şeklindeki söylemleriyle ilgili dün basın açıklaması yaptı.

SEVİYESİ DÜŞÜK İFADELER   
Ali Ertem, “Emre Köprülü’nün, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’un açıklamasını gerekçe yaparak, Çerkezköy Belediyesi’ne ve yönetimine saldırması ve bunu “Çerkezköy’den utanıyorum” gibi seviyesi düşük ifadelerle belirtmesi en basitinden edep sınırını aşan ifadeler olmuştur. Kaldı ki Ziyaeddin Akbulut’un ifadelerinde herhangi bir Belediye hedef alınmamış genel anlamda CHP Belediyecilik anlayışı eleştirilmiştir” dedi.
 
NEZAKET VE ZARAFET KURALLARINI ÇİĞNEMEDİM   
8 yılı aşkın belediyecilik görevi sırasında tek amacının, Çerkezköy’ün gelişimine azami ölçüde katkı vermek ve halkın daha rahat yaşadığı, çağdaş ve modern bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Ertem, “Her zaman Çerkezköy’ün demografik yapısını da dikkate alarak, insanların kaynaşmasına, barış ve huzur içinde kardeşçe yaşamasına, Çerkezköylülük bilincinin geliştirilmesine özen gösterdim. Bunları yaparken başta diğer siyasi partilerin yöneticileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Meclis üyeleri olmak üzere tüm kurumlarla ilişkilerimi seviyeli, saygılı ve ölçülü tuttum” dedi. Tekirdağ’ın tüm Milletvekilleriyle ilişkisinin parti ayrımı yapmaksızın iyi ve düzeyli olduğunu belirten Başkan Ertem, “Başka partilerden seçilmiş olsalar da tüm Milletvekillerini kendi Milletvekilim kabul ettim. Nezaket ve zarafet kurallarını çiğnemedim. Bunun en canlı şahidi de kendi partidaşı Candan Yüceer’dir” dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİ ADINA HAREKET EDEMEZ
Belediye Başkanlarının, Milletvekillerinin muhatapları olmadığı, görev alanlarının ve sorumluluklarının farklı olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Milletvekillerinin parti kimliği olmasına rağmen, Belediye Başkanlarının mensubu oldukları parti adına hareket etmeleri mümkün değildir. Milletvekillerinin siyasi söylemlerinin, eleştirilerinin, muhatabı, yine diğer Milletvekilleri, diğer partiler, diğer yönetim anlayışları ve hatta diğer Belediyecilik anlayışlarıdır; ismi zikredilen herhangi bir belediye değildir” dedi.
 
HALK UNUTMADI UNUTMAYACAK
Çerkezköy’ün, yolları, kentleşmesi, imar planlaması, estetiği, alt yapısı, çevre düzeni, temizliği, ulaşımı, sosyal belediyeciliği ve şehir kalitesi açısından Trakya’da üst sıralardaki ilçelerden biri olduğunu söyleyen Ertem, “Bütün bunların bilimsel bir jüri önderliğinde tespitine hazırız. Kaldı ki en büyük jüri de Çerkezköy halkıdır. İki dönem üst üste seçilmemize destek veren halk, tozlu ve çamurlu yolları, çöp dağlarını, akmayan kalitesiz suyu, her yağmur yağdığında oluşan su baskınlarını, çevredeki lağım sularını, kentin dışına çıkış yolları olmadığı için ulaşımda yaşadığı sıkıntıları, diğer kurumlarla yaşadığı iletişimsizliği, parkların ve yeşil alanların yokluğunu, sosyal belediyecilik adına toplumun zayıf kesimlerinin kendi haline bırakılmasını, başta inşaat sektörü olmak üzere kentin ticaretine darbe vurulmasını unutmamış ve asla unutmayacaktır” diye konuştu.
 
HİZMET FARKI KARŞISINDAKİ ACİZLİK
Çerkezköy’ün 8 yıllık hizmetler sonucunda köy vasfından kurtulduğunu, Trakya’nın en modern ve insanların en rahat yaşadığı bir kent haline geldiğini kaydeden Başkan Ertem, “Bundan sonra da kalite kent olma yolunda çalışmalarımız devam edecektir” dedi. Emre Köprülü’nün açıklamalarının olsa olsa CHP’li belediyelerin Çerkezköy Belediyesi’nin hizmet farkı karşısındaki acizliğinin ifadeleri olabileceğini söyleyen Ertem, “Zorunlu olarak girdiğim böyle bir polemik nedeniyle değerli Çerkezköy halkımdan özür diliyorum” diye konuştu.
 
 RAMAZANIN BEREKETİ HERKESİN ÜZERİNDE OLSUN
Konuşmasının sonunda bayram dolayısı ile bu akşam memleketi Trabzon’a gideceğini söyleyen başkan Ertem, “Bu bayram annemin babamsız geçireceği ilk bayram olacak. Bu nedenle onu yalnız bırakmamak için bayramda yanında olmak istiyorum. Ramazan ayının feyzi, bereketi herkesin üzerine olsun. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nın, barışımıza, kardeşliğimize, huzurumuza katkı vermesini diliyorum” dedi.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10