Kur-an’ı öğrendiler, ödüllendirildiler

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün destekleriyle gerçekleşen, ‘Kur-an Kursu Eğitimleri’ Hacı Fahri Zümbül Camii’nde sona erdi. Düzenlenen programda en iyi Kur-an okuyan kursiyer bisikle

Çerkezköy 16.08.2012 21:46:00 0
Kur-an’ı öğrendiler, ödüllendirildiler

Çerkezköy Haber - 18 Haziran'da Hacı Fahri Zümbül Camiinde başlayan, Kur-an Kursu eğitimleri dün yapılan törenle sona erdi. 9 hafta süren kurslarda 60 kız öğrenci ve 85 erkek öğrenci olmak üzere toplam 145 kursiyer Kur-an’ı Kerim’i okuma eğitimi aldı.

KURSİYERLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Dün saat 13.30’da düzenlenen törende, başarılı bir eğitim döneminin ardından Kur-an’ı ve okumasını öğrenen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Törende en iyi Kur-an okuyan, başarılı olan kursiyerlere bisiklet hediye edildi. Ayrıca yine başarılı olan kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi.
 
 
ÖĞRENEN DE ÖĞRETEN DE EN BÜYÜK SEVABI ALIR
Başarılı kursiyerlere bisikletlerini teslim eden Çerkezköy İlçe Müftülüğünde görevli Faruk Aktepe, “Peygamber efendimizin bir hadisi vardır. ‘Kur-an okutan da, öğreten de ve okuyan da en büyük sevabın sahibi olacaktır.’ İşte bu anlamda Kur- an’ı öğrenen tüm hocalarımız, öğrencilerimiz bu sevaptan yararlanacaklar. Allah hepsinden razı olsun. Verilen hediyeler çocuklarımıza verilecek birer küçük ödüldür. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
EN İYİ OKUYANLAR
Hacı Fahri Zümbül Camisi’nin İmamı Abdullah Karacan’ın da katkılarıyla gerçekleşen programda kızlarda en iyi Kur-an okuyan öğrenciler Mine Özdemir, Melike Özdoğan ve Şevval Topal, erkek öğrencilerden, Muhammet Çelik, Ekrem Yücel ve Berkay Eroslu’ya birer bisiklet hediye edildi. Ayrıca bazı kursiyerlere bayram harçlığı verildi, içerisinde saat ve tişört gibi hediyelerin bulunduğu paketler hediye edildi. Programın son bölümünde de tüm kursiyerlere meyve suyu ve kek ikramı yapıldı.
 
 
 
VELİLER VE CEMAAT KATILDI
Kur-an okuyan kursiyer olarak, bir sure okuyan Mehmet Pehlivan’a da bisiklet hediye edildi. Programa katılması beklenen Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin'in Karaağaç’ta başka bir programa katıldığı için gelemediği öğrenildi. Öğlen Namazına müteakip yapılan programa veliler ve cemaat de büyük ilgi gösterdi.
 
 
Haber / Mustafa KOCABAŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10