“6.5’lik deprem bizi etkilemez”

Mayıs ayında Gabralı Otel’de düzenlenen Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy Temsilciliği seçimlerinde göreve gelen İlker Börekçi, yeni

Çerkezköy 16.08.2012 21:58:00 0
“6.5’lik deprem bizi etkilemez”

Çerkezköy Haber - Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy Temsilcisi İlker Börekçi, oda faaliyetleri ve çalışmalar hakkında dün saat 14.00’da Çerkezköy İMO binasında basın açıklaması yaptı.  

DAHA AKTİF ÇALIŞACAĞIZ
İnşaat Mühendisleri Odası’nın, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği çatısı altında kurulmuş olan bir oda olduğunu söyleyen İMO Çerkezköy Temsilcisi İlker Börekçi, İnşaat Mühendisleri Odası’nın kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının şeref, onur, yetki ve çıkarlarını korumak için gerekli tüm çalışmaları yapmakla mükellef olduğunu belirterek “Bundan sonraki süreçte daha aktif bir şekilde çalışacağız. Kamu ve ülke yararına yapacağımız tüm çalışmalardan hem üyelerimiz hem de vatandaşlarımız haberdar olacak” dedi.
  
RİSK RAPORLARINI KİMLER DÜZENLEYECEK?
17 Ağustos’ta Marmara’da meydana gelen depremi de anımsatan İlker Börekçi, “1999 depreminden bu yana tam 13 yıl geçti. Bu süreçte ilçemizde binlerce yeni yapı inşa edildi. Fakat birçok yapı da 1999 depreminden önce yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 4 Ağustos 2012 tarih ve 28374 sayılı resmi gazetede yayımlandı. 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm sürecinde riskli binalar tespit edilecek. İsteyen vatandaş bakanlık ve belediyeler vasıtası ile isteyenler de lisanslandırılan üniversite, inşaat, jeoloji ve jeofizik mühendisleri odası, yapı denetim kuruluşları ve lisanslandırılan kurum, kuruluş ve şirketlerce binalarının risk derecesini tespit ettirebilecek” açıklamasını yaptı. 
 
BİNALARIN ÇOĞU YENİ
Çerkezköy’ün 3. dereceden deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer alan bir ilçe olduğunu belirten Börekçi, “Çerkezköy’deki yapıların çoğu 1999 depreminden sonra inşa edildi. Gerek 3. deprem kuşağında olması gerekse binaların çoğunun yeni yapılması dolayısı ile Çerkezköy’ün 6.5 şiddetine kadar olabilecek depremlerden etkileneceğini düşünmüyorum” dedi. 
 
SİGORTA YOKSA ABONELİK DE YOK
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile ilgili de açıklamalarda bulunan İlker Börekçi, “18 Mayıs’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan kanun gereği, Ağustos Ayı sonuna kadar zorunlu deprem sigortası yaptırmayan işyeri ve meskenlerin elektrik ve suları kesilebilir. Ayrıca yeni yapılacak olan binalara da zorunlu deprem sigortası yapılmaması halinde elektrik ve su aboneliği verilmeyecek” dedi. 
 
 Haber / Ahmet KARDEŞ
 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10