Rent a Car şirketleri Bayram yapıyor

Ramazan Bayramı otomobil kiralama şirketlerinin yüzünü güldürüyor. Tatilini otomobilsiz geçirmek istemeyenler galericileri hareketlendirirken, Çerkezköy’de otomobil kiralama sektöründe birçok firma bayram i

Çerkezköy 17.08.2012 20:56:00 0
Rent a Car şirketleri Bayram yapıyor

Çerkezköy Haber - Ramazan Bayramı dolayısıyla rent a car şirketlerinin işleri yüzde 50 oranında artarken bazı firmaların elinde boş araç kalmadı.

GPRS SİSTEMİ VAR
Bayram en çok rent a car şirketlerinin işlerini açtı. Tatilini otomobilsiz geçirmek istemeyen tatilciler otomobil kiralama şirketlerine akın ediyor. 2008’den beri bu sektörde olduklarını ifade eden Barış Ren a Car Şirketi işletmecisi Barış Tuncel, “Bayramla beraber işlerimiz yarı yarıya arttı. Araç kiralama fiyatlarımızı 100 TL olarak sabitledik. Araçlarımızın birçoğu kiralandı. Müşterilerimizden ehliyetlerini en az 3 yıl önce almış olma ve Çerkezköy içinde ikamet etme şartlarını arıyoruz. Bununla birlikte eğer aracı kiralamaya gelen sürücüyü tanımıyorsak önce bir deneme sürüşü yaptırıyoruz. Tüm araçlarımızda GPRS var. Araçları bu şekilde takip ederek aracın her hareketinden haberdar oluyoruz” dedi.
 
KARA LİSTEYE ALINIYORLAR
Türkiye’de tüm otomobil kiralama şirketlerinin üye olduğu bir sistem olduğunu dile getiren Tuncel, “Biz bu sistem aracılığı ile kural ihlali yapan, bize zorluklar yaşatan müşterileri kara listeye alıyoruz. Kara listeye alınan bir kişi ne Çerkezköy’de ne de Türkiye’nin herhangi bir ilinde bir daha araç kiralayamıyor. Alkollü araç kullanımından kaynaklanacak trafik cezalarına karşı araç bedeli üzerinden müşterimizden teminat senedi alıyoruz. Tüm bu önlemler ile kendi menfaatlerimizi korumamızın yanında müşterilerimizin de hayatını güvence altına alıyoruz.” açıklamasını yaptı.
 
İLK KRİTER EKONOMİK OLMASI
Araç kiralarken müşterilerin ilk olarak aracın yaktığı yakıtı dikkate aldığını kaydeden Barış Tuncel, “Müşterilerimiz daha çok LPG ya da DIESEL yakıtla çalışan araçları tercih ediyor. Bu araçlar daha ekonomik yakıyor fakat LPG’li araç kiralayan müşterilerimiz kapalı otoparklarda ve feribotlarda problem yaşıyorlar. Bu konuda bize gelen tüm müşterilerimizi uyarıyoruz” dedi.
 
TÜM ARAÇLAR KİRALANDI
Henüz 2 ay önce rent a car sektörüne girdiğini söyleyen Dost Rent a Car firması işletmecisi Fatih Gülen de, “Bayram için elimizdeki tüm otomobilleri kiraladık. Araç kiralama ücretlerimiz 90 TL ile 120 TL arasında değişiyor. En az 1 yıl önce ehliyet alan ve Çerkezköy civarında ikamet eden vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz tercihlerini daha az yakıt yaktıkları için genellikle Citroen, Renault Clio marka araçlardan yana kullanıyorlar” dedi.
 
Haber / Pınar KORKMAZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10