4 yıllık lise 2.5 yılda bitecek

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından vatandaşların boş vakitlerinde faydalı bilgiler öğrenebilmelerini sağlayacak ya da meslek edinmelerine yardımcı olacak kurs kayıtları devam ediyor. Açık ÖÄ?

Çerkezköy 22.08.2012 23:09:00 0
4 yıllık lise 2.5 yılda bitecek

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi 2012-2013 dönemi kurs kayıtları devam ediyor. Her hangi bir kursun açılabilmesi için en az 12 başvuru yapılması gerekiyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Vatandaşların el becerilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını faydalı bir şekilde dolu dolu geçirmeleri ve yeni şeyler öğrenmeleri için, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenmekte olan kurslar için kayıtlar devam ediyor. Yabancı Dil Kursları (İngilizce, Fransızca ve Osmanlıca), Autocad, Muhasebe ve Bilgisayarlı Muhasebe Kursları, Çocuk Bakım Elemanı Kursları, Kalorifer Ateşçiliği, Forklift gibi kurslar sayesinde insanlar daha rahat iş bulabilmek adına kendilerine artı değer katabilecek.   
 
YER VE ÖĞRETMEN DESTEĞİ VERİLİYOR
Başta ev hanımları olmak üzere boş vakitlerinde yeni şeyler öğrenmek ve sosyal yaşamlarını zenginleştirmek isteyen vatandaşlar ise daha çok El Becerileri Kursları (Boyama, Dikiş Nakış, Resim), Müzik Kursları (Gitar, Bağlama, Ney, Klarnet, Keman), Fotoğrafçılık, Avcılık, Arı Yetiştiriciliği, Spor Kursları (Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Futbol), Halk Oyunları kurslarını tercih ediyor. Tüm bunların yanı sıra meslek edinme kurs başvuruları ise Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Şubesi’nden yapılıyor. HEM ise bu kurslara kurs yeri ve öğretmen desteğinde bulunuyor.
 
230 KURS AÇILDI
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından 1 Ocak 2012’den bu yana toplam 230 kurs düzenlendiğini belirten yetkililer “Açılan kurslara toplam 3 bin 692 kursiyer kayıt yaptırırken, başarı gösteren bin 622 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Birçok kursiyer kayıt yaptırdıktan sonra kurslara katılmazken, voleybol, futbol, basketbol gibi birçok kurs için ise sertifika düzenlenmedi” dedi.
 
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Açık Öğretim Lisesi için kayıtların 31 Ağustos’ta başlayacağını ifade eden Çerkezköy HEM yetkilileri, kayıtların 21 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtti. Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt yapacak vatandaşların Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıf Bank’a 20 TL kayıt ücreti yatırması, banko dekontu, kimlik fotokopisi ve ilköğretim diploması aslı ile başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade etti. 
 
SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU
Başvuruların Halk Eğitim Merkezi’ne değil, ilçede eğitim veren liselere yapılması gerektiğini söyleyen HEM yetkilileri, İmam Hatip Liseleri ve Meslek Liseleri’ne kayıt yaptıranların haftada iki gün derslere katılmalarının zorunlu olduğunu ifade etti. Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt yaptıran tüm vatandaşlar 4 yıllık lise eğitimini, başarılı olmaları halinde 2,5 yılda tamamlayabilecek. Kayıt yenileme işlemleri ise 17 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında düz liselerde yapılacak. Açık Öğretim Lisesi sınavları ise 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
AÇIK İLKÖĞRETİM OKULU KAYITLARI BAŞLADI
Açık İlköğretim kayıtlarının ise 13 Ağustos’ta başladığını belirtilirken, kayıt yenileme işlemlerinin ise 14 Eylül’de başlayacağı ifade edildi. Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıf Bank’a 10 TL kayıt ücreti yatırması, banka dekontu ve kimlik fotokopisi ile birlikte kendilerine en yakın İlköğretim Okulu’na başvuruda bulunmaları yeterli olacak.     
 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10