Şehri Angus kokusu sardı

Avustralya’dan ithal edilerek “Alma Washi” adlı dev gemi ile Tekirdağ Limanı’na getirilen 9 bin büyük baş 67 bin de küçük baş kurbanlık koyun ve angus’ların oluşturduğu pis koku sı

Tekirdağ 23.08.2012 21:32:00 0
Şehri Angus kokusu sardı

Çerkezköy Haber - Kurban bayramı öncesi ithal edilmeye başlanan büyük baş anguslar, Tekirdağ’a getirildi. Önceki gün sabah saatlerinde Nimet Hayvancılık Şirketi tarafından Avustralya’dan Alma Washı isimli gemi 9 bin angus, May Sora 59 isimli gemi ile de 67 bin koyun Tekirdağ Limanı’na getirildi. Anguslar ve koyunlar, tamamlanan işlemlerin ardından kamyonlara yüklenerek çiftliklere götürülmeye başlandı.

KENTİ PİS KOKU SARDI
Sıcakların etkisi ile gemideki angusların yaydığı pis koku bütün şehri sardı. Rüzgarın da etkisi ile şehrin birçok noktasından hissedilen pis koku vatandaşları tedirgin etti. Özellikle sahilde bulunan kafe ve restoranlardaki müşteriler rüzgarında etkisi ile yayılan gübre kokusundan rahatsız oldu. Koku nedeniyle müşterilerinin kaçtığını ifade eden bir işletme sahibi, “Hayvan tezeği kokusundan müşterilerimiz rahatsız oldu. Bu kokuyu hissetmemek mümkün değil. Kokular limana gelen anguslardan kaynaklanıyor” dedi. Ağır bir koku olduğunu kaydeden bir bayan müşteri de “Limandan angus kokusu geliyor. Ağır bir koku. İnsanı rahatsız ediyor. Buna yetkililerin bir önlem alması lazım.” diye konuştu.
 
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10