Ulaşım sorunu kalmayacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 11.30’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında yapılmakta olan çalışmalar ve uygulamaya geçecek olan pr

Çerkezköy 24.08.2012 20:11:00 0
Ulaşım sorunu kalmayacak

PROVOKASYONLARA GELMEMELİYİZ

Çerkezköy Haber - Son dönemde artan saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır ve baş sağlığı dileyen Ertem “Kimse birlik ve beraberliğimizi bozamaz. İnşallah provokasyonlara gelmeden, terör meselesinin üstesinden geleceğiz. Bunun için her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 
ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Bayram öncesi asfaltlama çalışmalarına ara verdiklerini belirten Ali Ertem, Pazar günü itibari ile çalışmalara tekrar start vereceklerini söyledi. Asfaltlama çalışmalarının Öztrak Caddesi’nde devam edeceğini ifade eden Ertem, “Öztrak Caddesi’nde elektrik hatları yeraltına alındı. Bu caddede asfaltlama çalışmalarına Narin Kavşağı’ndan başlayacağız. Asfaltlama çalışmaları daha sonra sırasıyla Hayri Batur, Fevzi Paşa, Fatih ve Mimar Sinan Caddelerinde devam edecek” dedi.
 
60 BİN METREKARE BETON YOL YAPILACAK
Asfalt ihalesi için İller Bankası’ndan çıkan krediden yaklaşık 1 milyon 700 bin TL’lik bakiye kaldığını söyleyen Ertem, “İller Bankası’na tekrar yazı yolladık. Neticelendikten sonra ilçedeki tüm önemli ulaşım güzergâhlarının asfaltlanmasına devam edeceğiz. Dolayısı ile Çerkezköy’ün tüm önemli cadde ve sokakları asfaltlanmış olacak” diye konuştu. Geçmiş dönemlerde de bütün sokakların beton yol, kesme taş ve asfaltlama çalışmalarının gerçekleştiğini anımsatan Ertem, altyapı çalışmaları dolayısı ile yapılan yollarda bozulmalar meydana geldiğini belirterek, “1 yıl içinde ilçedeki elektrik hatlarının hepsi yeraltına alınmış olacak. Bu çerçevede 60 bin metrekare beton yol ve 5 bin metrekare kaldırım yapılması için ihale çalışmalarına başladık” dedi.
 
TUZLAMA ÇALIŞMALARI AZALTILACAK
Önümüzdeki yıllarda ilçedeki diğer cadde ve sokaklarda da elektrik hatlarının yeraltına alınacağını ve bu nedenle yollarda tekrar bozulmalar meydana geleceğini söyleyen Ertem, “Bu bozulmalar da en kısa sürede onarılacaktır. İlçemizin tüm yolları asfaltlanıyor. Kış aylarında yapılan tuzlama çalışmaları yollara büyük zarar veriyor. Bu nedenle bundan sonraki süreçte tuzlama çalışmalarını mümkün olduğunca azaltacak, solüsyon çalışmalarını arttıracağız” dedi.
 
KALDIRIM İŞGALLERİ ORTADAN KALKACAK
Atatürk Caddesi ile Uğur Mumcu Caddesi arasında kalan sokaklarda da düzenleme çalışmaları yapılacağını söyleyen Ertem, “Bu sokaklarda giriş çıkışlar yeniden düzenlenecek. Dükkanların kaldırım işgalleri ortadan kaldırılacak. Ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Çevre ve alan düzenlemeleri yapılacak” diye konuştu.
 
ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK
Cezaevi Kavşağı’ndan Nurullah Narin Ortaokuluna doğru gelen Narin Caddesi’nde beton yol ve kaldırım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu ve 20 Eylül’de caddenin açılışının yapılmasını planlandıklarını söyleyen Ali Ertem, “İstasyon Mahallesi terfi merkezi mevkiinden İstanbul yoluna bağlantı yolu yapım çalışmaları da neticelenmek üzere. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçede ulaşım adına bir sorun kalmayacak” dedi.     
 
ÇİFT KÖPRÜ YAPILACAK
Bağlık Mahallesi Kartal Sokak’ta yapılmakta olan köprünün bayramdan önce kirişlerinin yerleştirildiğini söyleyen Ertem, “Fatih Mahallesi’nde yapılan köprünün inşaat zemini çok bozuk olduğu için çok zorluk çektik. Fakat işin zor kısmı tamamlandı ve köprünün temel atma çalışmaları önceki gün itibari ile sona erdi. En kısa zamanda iki köprümüzde de çalışmaları neticelendirerek köprülerimizi hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi. Ertem iki köprünün yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği mevkiinde çift köprü yapım çalışmalarına başlanılacağını ifade etti.
 
SİSTEM HER YERDE UYGULANIYOR
Otopark sorununun giderilmesi amacıyla parkomat sisteminin en kısa sürede uygulamaya konulacağını söyleyen Ertem, “Of’ta, Ünye’de, Fatsa’da, Gebze’de, Kocaeli’nde, İstanbul’da kısacası Türkiye’nin her yerinde bu sistem kullanılıyor. Dolayısıyla Çerkezköy’de de kullanılması gerekiyor. Meclisimiz park ücretlerini belirledi. Bu çerçevede çevre belediyelerin uyguladığı ücretler baz alındı ve bu ücretlerin daha altında ücretlerde karar kılındı” dedi.
 
VATANDAŞ KURAL TANIMIYOR
Birilerinin, otopark için ücret veren vatandaşların mağdur olacağına dair demeçler verdiğine dikkat çeken Ertem, “Biz bina sakinlerinden otopark ücreti talep etmeyeceğiz. Gelip geçici olarak oraya gelenlerden bu ücret alınacak. Alınacak ücretlerden de kar yapma amacında değiliz. Tek hedefimiz bu işi yapacak olan personelin giderleri karşılansın. Bizim vatandaşımızda bir kural tanımazlık var. Yasak olan yerlere park yapmaktan çekinmiyorlar. Bu sistem ile bunun da önüne geçeceğimize inanıyorum” dedi.
 
2013’E YETİŞECEK
Engelliler binası yapım çalışmalarının da başladığına değinen Ertem, 2013 yılına kalmadan tüm çalışmaların tamamlanacağını ve engelli vatandaşların çok daha rahat bir şekilde yaşamlarını idame ettirebilecekleri bir yapı inşa edileceğini ifade etti.
 
OTOGAR İHALESİ 4 EYLÜL’DE
İstasyon Mahallesi 1141 ada 1 parselde yaptırılacak olan Çerkezköy Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ihalesinin ise 4 Eylül’de gerçekleştirileceğini söyleyen Ali Ertem, “Proje hazırlandı. İhale çalışmaları tamamlandı. 4 Eylül’de ihaleye çıkacak ve Çerkezköy’e yakışır bir otogar yapılması için düğmeye basacağız. İhalenin hemen ardından çalışmaların başlamasını ve önümüzdeki yıl bu zamanlar yeni otogarımızın faaliyete geçmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
 
KÜLTÜR MERKEZİ PROJELERİ HAZIR
Çerkezköy Kültür Merkezi ile ilgili mimari projelerin de kendilerine ulaştığını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Çok zahmetli bir proje oldu. Statik hesaplamaları bitirip bir an önce ihaleye çıkmayı ve inşaat çalışmalarına başlanılmasını planlıyoruz” dedi. 
 
ANONS SİSTEMİ KALKIYOR
Belediyenin sunduğu anons hizmetinin de kaldırılacağını söyleyen Ali Ertem, “Anons sistemi sağlıklı bir sistem değil. Şehir büyüdükçe mesafeler arttıkça, anonslar yetersiz kalmakta ve anlaşılamaz olmaktadır. Teknolojik imkanları da kullanarak bu sistemi kaldırıyoruz. Bütün operatör şirketleri ile anlaşma yaptık. Su yükletmeye ya da belediyede başka bir işini halletmeye gelen vatandaşlarımızdan bundan sonraki süreçte telefon numaralarını talep edeceğiz. Böylece tarafımızca vatandaşa duyurulması gereken ilan yada bilgileri kısa mesaj ile tüm vatandaşlarımıza yollayabileceğiz. Ayrıca bu sistem ile belediyeye borcu olan vatandaşlar birebir bilgilendirilebilecek. Ya da belli bir bölgede meydana gelecek su kesintisi hakkında sadece o bölge halkı bilgilendirilebilecek” dedi.
 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10