Büyükşehire EVET, beldelerin kapanmasına HAYIR

Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı etkinlikleri dolayısıyla Hayrabolu Kent Konseyi Başkanlığı tarafından 'Büyükşehir Belediyeciliği bölgemize ve kırsal kesime neler getiriyor

Hayrabolu 27.08.2012 23:39:00 0
Büyükşehire EVET, beldelerin kapanmasına HAYIR

Çerkezköy Haber -  Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele konuşmacı olarak CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Levent Gündoğdu katıldı.

 
MODEL, YÖRENİN ÖZELLİKLERİNE GÖRE BELİRLENSİN
Panelde konuşan Köprülü, Tekirdağ'ın Büyükşehir statüsüne alınmasını istediklerini ifade ederek; "Büyükşehir Belediyesi’ne evet ama belde belediyeleri kapatılmasın, köy tüzel kişilikleri kaldırılmasın. Tekirdağ'da 24 belde belediyesi kapatılacakken, 258 köyde mahalle statüsüne kavuşturulacak. İstanbul ve İzmit'teki Büyükşehir modelinde o kentlerde bulunan tarımsal alan yüzde 1-4 sınırında. Ancak bu Tekirdağ'da böyle değil, Tekirdağ’da kırsal alan dağılımı yüzde 37'lerde. Biz diyoruz ki Büyükşehir modeli yapısı o yörenin özelliklerine göre şekillendirilmeli. Bu Tekirdağ için başka diğer 12 büyükşehir adayı şehirler içinde başkadır” dedi.
 
ORTAK SONUCA ULAŞILMALI
Büyükşehirin artılarının olacağı gibi eksi yönlerinin de olacağını belirten Köprülü “Köylerde su ücretleri hayvancılığı etkileyecek, köyler emlak vergisine tabi olacaklar. Bu kentte yaşamış biri olarak, gelecekte de yaşamımı burada sürdüreceğim birey olarak diyorum ki Büyükşehir olalım ama 24 belde kapanmasın. Mutlaka kapatılacaksa bu orada yaşayan seçmenlere sandıkla sorulmalı. Büyükşehir modeli için sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, konu görüşülmeli. Ortak bir sonuca ulaşılmalıyız” diye konuştu.
 
 
HALKI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Tekirdağ ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Levent Gündoğdu da kent konseylerinin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu, aslında kent konseylerinin Belediye Başkanının en büyük yardımcısı ve destekçisi olacaklarına inandıklarını belirterek, Belediye Başkanlarının Kent Konseyi Başkanı olarak görev almamalarını istedi. Hayrabolu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Damar da Kent Konseyi olarak ilçe halkının bilgilendirilmesine yönelik gerçekleştirilen bu panele katılımın daha geniş olmasını beklediklerini ifade ederek halkı her konuda bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Panel sonunda konuşmacılara Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem tarafından plaket takdim edildi.
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10