Feci kaza saniye saniye görüntülendi

Edirne'de, 1 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı TEM otoyolu KGS gişesindeki kaza, gişelerdeki kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Kaza sonrası yaralı 7 kişi taburcu edilirken, ehliyet

Bölgede Gündem 27.08.2012 23:49:00 0
Feci kaza saniye saniye görüntülendi

Edirne’de TEM otoyolu KGS gişelerinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Kaza, geçtiğimiz cumartesi günü meydana geldi. Fransa'da yaşayan Alan ailesi yaz tatilini memleketleri Yozgat'ta geçirdi. Ayhan Alan eşi Kısmet Alan, çocukları Mustafa, Furkan, Okan ve Oğuz Alan dönüş için F 150 EPF 95 plakalı otomobille yola çıktı. Kapıkule Sınır Kapısı'na gitmek için Edirne otoban gişelerine gelen sürücü 42 yaşındaki Ayhan Alan, KGS kartını gişeye okuttuğu sırada aracına Erkan Dadlı'nın kullandığı 42 DAJ 72 plakalı otomobil, hızla çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Ayhan Alan, Okan Alan, Oğuz Alan, Furkan Alan ile diğer otomobildeki sürücü Erkan Dadlı, Ümmü Dadlı, Sümeyye Dadlı, Avni Dadlı yaralandı. Mustafa Dadlı ile Kısmet Alan ve oğlu Mustafa Alan kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Okan Alan hayatını kaybetti. 

 
O ANLAR KAMERADA
Kaza anı gişelerdeki kameralar tarafından görüntülendi. Görüntülerde, Ayhan Alan camdan KGS cihazına kartını okuturken, hızla gelen ve sağa sola savrulan Erkan Dadlı yönetimindeki otomobil araca çarpıyor.
 
SÜRÜCÜ SERBEST
Kazanın ardından yapılan incelemede Erkan Dadlı'nın kullandığı otomobilde vitesin 6'da kaldığı belirlendi. Bir yıl önce ehliyet aldığı tespit edilen Dadlı'nın bir ay içerisinde 2 kez aşırı hız nedeniyle trafik cezası aldığı ortaya çıktı. İfadesinde hız sabitleyici ile hızını 120'ye sabitlediğini belirten Dadlı, otomobilinin freninin tutmadığını iddia etti. Jandarmadaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Dadlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alan ailesi ise bu karara tepki gösterdi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10