Ehlibeyt Dergahı yükseliyor

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarı üzerinde Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından inşasına başlanan Ehlibeyt Dergahı’nın yapımı devam ediyor. Bodrum kat ile birlikte 3

Çerkezköy 30.08.2012 02:27:00 0
Ehlibeyt Dergahı yükseliyor

Çerkezköy Haber – Çerkezköy Belediyesi’nden 25 yıllığına kiralanan Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesi 1501 ada 1 parselde yapımına başlanan Ehlibeyt Dergahı’nın inşası devam ediyor.

 
BODRUM KAT HİZMETE BAŞLADI
Bodrum katı ile birlikte 3 kattan oluşacak ve içerisinde Mescit, Aş Hane, Gasil Hane ve eğitim salonları ile ibadet hanelerin yer alacağı Ehlibeyt Dergahı 1800 metre kare alan içerisinde 600 metrekare büyüklüğünde kuruluyor. Kapalı alan olarak toplam 1880 metrekareden oluşan Ehlibeyt Dergah’ın kaba inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Kubbe kısmının yapımının devam ettiği binanın bodrum katında hizmete başlandı.
 
 
3 BİN KİŞİNİN İBADET VE HİZMET YUVASI OLACAK
Çerkezköy’de ikamet eden 3 binin üzerinde Alevi vatandaşın ibadet ve hizmet yuvası olacak olan Ehlibeyt Dergahı binasının yapımı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Dergah binasında geçen yıl Kurban Bayramı Namazını, bu yıl da Ramazan Bayramı Namazını kıldırdıklarını söyledi. Boztepe, insanlık adına hizmet verilecek olan Ehlibeyt Dergahı’nın inşaatının kısa sürede tamamlanması için duyarlı ve hayırsever vatandaşların yardım ve desteklerini beklediklerini ifade etti. Kurban Bayramı’nda inşaat halindeki dergahta bayram namazı kılan Alevilerin, geçtiğimiz Ramazan bayramında daha rahat bir ortamda bayram namazı kılma imkanı bulduğunu belirten Alevi Dedesi Boztepe, “Dergahın eksikleri her geçen gün gideriliyor. Buraya sadece Aleviler değil, Alevisi Sünnisi inanan herkes yardım ediyor ve yardımların devam edeceğine inanıyorum” dedi.
 
 Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10