Tek eksikleri sevgi

Tekirdağ Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Kadın Girişimcilik Komitesi Başkanı Ayşe Güvercin Şahan, Başkan Yardımcıları Selda Er, Hatice Kalkan, Gülçin Babaoğlu ve diğer komite üyele

Tekirdağ 30.08.2012 23:41:00 0
Tek eksikleri sevgi

HUZUR EVİ VE ÇOCUK YUVASINA ZİYARET

Çerkezköy Haber - Ziyarette konuşan TAGİD Kadın Girişimcilik Komitesi Başkanı Ayşe Şahan “İnsani değerler adına ve toplumsal bilinç için atılmış bir kaç gönüllü adım olarak nitelendirdiğimiz bir etkinliğimizin mutluluk huzur ve belki de bir parça burukluğunu yaşadık. Çocuk Esirgeme Kurumu’na yapılan Ramazan Bayramı ziyaretimizde açıkçası çalışmaların ne kadar disiplinli özverili ve profesyonelce yapıldığını kendi gözlerimizle görmüş olduk. Yeni sistem çocuk barınma evleri bir yurt mantığından uzak daha sıcak ve doğal. Kurulan bu evlerde çocukların anneleri ile gerçek ve eksiksiz bir evi paylaşmaları onların gelişimleri adına pozitif olduğunu düşünüyoruz. Her bir çocuğun yüzündeki gülücük gözlerindeki ışıltı bunun en güzel kanıtı” dedi.

 
ZİYARET ETMELERİ GEREKİYOR
Huzur Evi Müdürü Erol Menekşe de Huzur evi ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun bugünü ve yarını hakkında bilgi vererek “Bölge halkının buralara daha sık ziyaretlerde bulunması, toplumumuzun her daim şefkat ve ilgi bekleyen iki zümresi olan yaşlılarımızı ve çocuklarımızı kucaklaması onları yılın farklı zamanlarında da ziyaret etmeleri gerekiyor. Burada yaşayan bireylerin gerek yaşlı gerek çocuklar hiçbir bireyin barınma giyinme yiyecek veya içecek gibi eksikliği yok. Tek eksikleri hatırlanmak ve sevgi” dedi.
 
BAŞKASININ MUTLULUĞU İLE MUTLU OLMAK
TAGİD Kadın Girişimcilik Komisyonu Başkan Yardımcısı Selda Er de, TAGİD olarak toplumsal sorumluluklar ve insani değerlerin taze tutulması adına ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını belirterek “İnsan başkalarının mutluluğu ile mutlu olmasını bilendir” dedi.
 
BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
TAGİD kadın girişimcilik komitesi Üyesi Ayşegül Utkaner “Böyle kurumlarımıza yardımcı olmak için de sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşeni yapması gerekiyor” derken, Kadın Girişimcilik Komitesi Üyesi Gülbin Dubaz da “Çok güzel bir paylaşım yaşadık. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Artık buradaki çocukları elimizden geldiği kadar yalnız bırakmayacağız ve onlara manevi annelik yapacağız” dedi.
 
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10