Dönüş çilesi

Tatil için Avrupa'dan Türkiye'ye gelen işçilerin dönüş yolculuğu, Bulgaristan'daki görevlilerin gümrük işlemlerini yavaş yapması nedeniyle eziyete dönüştü.

Bölgede Gündem 30.08.2012 23:58:00 0
Dönüş çilesi

Çerkezköy Haber - Kapıkule Gümrük sahasında bekleyen yaklaşık 800 aracın sürücüsü yavaş yapılan işlemleri klakson çalarak protesto etti.

 
UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Avrupa'da yaşayan Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra Avrupa’ya dönüşe geçti. Dönüş dolayısıyla Edirne'deki Kapıkule Gümrük Sahası'nda ve dışında uzun araç kuyruklar oluşunca polis ekipleri, TEM otoyolu çıkışında yabancı plakalı araçları Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapıları'na yönlendirdi.
 
PROTESTO ETTİLER
Kuyrukta bekleyen işçiler ve aileleri, duruma isyan ederek, Türk yetkililerinin Bulgar makamlarıyla görüşerek işlemlerini hızlandırmalarını istedi ve işlemlerin yavaş yapılmasını da otomobillerinin klaksonlarına basarak protesto etti. Kuyruk, gümrük sahasını da geçerek dışarıya kadar uzandı. Son 24 saat içinde 2 bin 526 araçla birlikte yaklaşık 12 bin yolcu Bulgaristan'a geçiş yaparken, şu an Türk gümrüğünde işlemi biten yaklaşık 800 araç ve içindeki 4 bin yolcu uzun süre Bulgaristan'a geçmeyi bekledi.
 
“BULGARİSTAN’DAN KAYNAKLANIYOR”
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuyruğun Bulgaristan'dan kaynaklandığını ifade ederek, "Biz tam kapasite ile çalışıyoruz ve gümrük ve pasaport işlemleri 10 ayrı perondan yapılıyor. Bizde işlemler çok hızlı yapılıyor.Ancak Bulgar tarafından kaynaklanan nedenlerden dolayı işlemleri biten araçlar bizim sahamızda da yoğunluk oluşturuyor. Bulgar yetkililerle konuştuk ve işlemlerin hızlandırılmasını istedik" dedi.
 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10