Mogadişu Havaalanı da "Çetin"e emanet

Çetin Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çetin Group olarak özel bir ekiple Somali Mogadişu havaalanının güvenliğini sağlayacaklarını açıkladı.

Çerkezköy 31.08.2012 21:19:00 0
Mogadişu Havaalanı da  "Çetin"e  emanet

  Çerkezköy Haber - Çetin Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çetin Group olarak özel bir ekiple Somali Mogadişu havaalanının güvenliğini sağlayacaklarını açıkladı. 

 

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 Dün saat 17.00’da basın açıklaması düzenleyen Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin kendileri için heyecan verici bir gün olduğunu ifade ederek “Mogadişu havaalanı güvenliği için hazırlıkların tamamı bitmiş durumda. Salı günü ekibimiz ile birlikte Somali’ye uçmak için bekliyoruz. Ekiple beraber ilk görev yerini teslim almaya ben gidiyorum. Türk Hava Yolları risk değerlendirmesi ve paralelinde Mart ayından itibaren Somali’ye uçuş kararı aldı. Avrupa’dan ve Asya’dan Afrika’ya ilk uçuş yapan şirket Türk Hava Yollarıdır” diye konuştu.

 

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

 Somali’nin yıllar önce çok gelişmiş ülke olmasına rağmen 1980’lerden sonra iç savaş sonrasında içler acısı bir duruma düştüğünü ifade eden Çetin “Somali kısa bir sürede ayağa kalkabilecek yeraltı zenginliklerine sahip olan bir ülkedir. Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı bir ülkedir. Tabiî ki Türkiye Cumhuriyeti hükümeti burası ile sıcak ilişkiler geliştirerek ve Türk Hava Yolları’na bu bölgeye uçuş hakkı vererek Avrupa kapısı açtı. Açılan bu kapıda Çetin Group’un özel güvenlik birimi olarak hizmet vermekten dolayı son derece mutlu ve gururluyuz” dedi.

 

 “HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”

 Çetin Group olarak her zaman ilkleri yapmaya çalıştıklarını söyleyen Çetin “Bütün başarılarımızda bireysel başarının ötesinde ekip çalışmasının yattığını biliyoruz. Yönetim kurulu başkanından en alt kadroda çalışan çaycıya kadar herkes bu ekibin bir parçasıdır. 14 yıl önce çıktığımız bu yolda, hedefimiz yerli şirket olarak yurdumuzda ilk sırada yer almak. Bu hedef doğrultusunda tüm basamaklarımızı önceden planlayarak hedefimize ilerliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz de Türk bayrağı ile dünyanın her yerinde ülkemizi ve grubumuzu en iyi şekilde temsil etmektir. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı son durak da değildir. Devam eden yolculuktur. Bizim yolculuğumuz yapacağımız işlerle devam edecektir” ifadesini kullandı. 

 

“GÜVENLİK ÜÇ YIL HEDEFLENİYOR”

 Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çetin, Somali Mogadişu’da görev yapacak olan ekibin özel olarak oluşturulduğunu belirterek “Çetin Group olarak Somali Mogadişu havaalanındaki görevimiz uçak güvenliği, yolcu güvenliği ve bagaj güvenliğini sağlamaktır. Ama öncelikli olarak görevimiz uçuşların sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde güvenlik organizasyonunu sağlamaktır” dedi.

 

 İLK ETAPTA 3 YIL

 İlk etapta, Türk Hava Yolları’nın güvenliğini 3 yıl boyunca sağlayacaklarını ifade eden Çetin “Birkaç ay sonra diğer noktalara da uçuş açıldığında oralarda da hizmet vermeye devam edeceğiz. Personelimizin çoğu eğitimlidir ve ayrıca havaalanına endeksli bir aylık eğitime tabi tutuldular” diye konuştu. Mogadişu’daki havaalanının güvenlik işini Türk Hava Yolları’ndan aldıklarını belirten Çetin “Çetin Group olarak ilk etapta yolcu güvenliğini sağlayacağız. Salı günü ekibimiz ile birlikte görevimizi teslim alacağız. Orada görev yapacak olan ekiplerimiz dönüşümlü olarak izin yapacaklar” dedi. 

 

 “BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR”

 Çok farklı bir kültür yapısı ve tahriş olmuş bir ülkede bu tip konsepte güvenlik hizmeti vermelerini ilk adım olarak gördüklerini ifade eden Çetin Güvenlik Genel Koordinatörü Mahmut Bayramıçlılar da “Somali Mogadişu havaalanında grup ve ülke adına önemli fırsatlar çıkacağını tahmin ediyoruz. Hedefimiz oradaki Birleşmiş Milletler, UNESCO gibi uluslararası kuruluşlarda çalışan insanların aileleri ile birlikte güvenlik için kalabilecekleri güvenli siteler oluşturmaktır. O ülkenin şartlarını yaşamak ve kontrol altına alabilmek için tecrübe edinmemiz lazım” dedi.

 

 “KAĞIT ÜZERİNDE MÜKEMMEL BİR PLAN YAPTIK”

 Bu projeyi Çetin Group açısından sadece bir müşterinin ihtiyacını karşılamaktan öte, uluslar arası bir planlama, organizasyon ve ilk adım olarak gördüklerini söyleyen Bayramıçlılar “Böyle bir proje için Libra ile de görüşme halindeyiz. Libya’da benzer faaliyetleri verecek ön görüşmeleri yapıyoruz. Önemli olan müşterimizin ve potansiyel müşterimizin tam olarak ihtiyacının ne yönde ve ne zeminde olduğunu doğru anlamak ve buna özel çözümler üretmektir. Gerçekten daha önce düşünmediğimiz bir talep geldi. Biz de buna kağıt üzerinde mükemmel bir plan yaptık. İnşallah Çetin Group adına hayırlı olur” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10