Küçük Bünyamin cinayetinin sır perdesi aralandı

Kızılpınar’da 2009 yılında derede ölü olarak bulunan Bünyamin Çokbilir’in öldürüldüğü 3 yıl sonra ortaya çıktı. Temmuz 2009’da meydana gelen olayda bir süredir kendisinden habe

Çerkezköy 2.09.2012 23:43:00 0
Küçük Bünyamin cinayetinin sır perdesi aralandı
Çerkezköy Haber - Kızılpınar’da 2009’da ölü olarak bulunan Bünyamin Çokbilir’in ölümünün ardındaki sır perdesi, İstanbul polisinin titiz sorgusu sonrası aralandı.
 
CİNAYET ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULMUŞTU
2009 yılı Temmuz ayında, bir süredir kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Bünyamin Çokbilir’in cesedi belde girişindeki AEG deresinde bulunmuştu. Olayda boğulma ihtimali üzerinde durulsa da, cesedin bulunduğu derenin en fazla yarım metre derinlikte olması, küçük çocuğun öldürüldükten sonra buraya atıldığı ihtimalini güçlendirmiş, fakat güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemede cinayete ilişkin herhangi bir bulgu ya da delile rastlanılamamıştı.
 
 
SORGUDA İTİRAF ETTİ
Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen faili meçhul kalan cinayet, İstanbul polisinin sorgusunda çözüldü. İddiaya göre bir süre önce askere giden ve askerden firar ettikten sonra İstanbul’da karıştığı bir uyuşturucu olayı nedeniyle gözaltına alınan Sudi K., Kızılpınar’daki dedesinin komşuları olan maktül Bünyamin Çokbilir ile dere kanarında oynarken birden sinirlenip küçük Bünyamin’i boğarak öldürdüğünü itiraf etti. İstanbul polisi tarafından uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan zanlı Sudi K’nın aynı zamanda asker firarisi olduğunu saptayan polis soruşturmayı derinleştirince rotasını zanlının ailesinin yaşadığı Çerkezköy’e çevirerek Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir çalışma yürüttü. Sudi K., İstanbul polisinin sorgusunda, 2009 yılında Kızılpınar AEG deresinde meydana gelen cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.
 
 
ÖNCE KAFASINA VURMUŞ, SONRA SUDA BOĞMUŞ
Cinayetin işlendiği tarihte 17 yaşında olan Sudi K. iddiaya göre emniyetteki ifadesinde Bünyamin Çokbilir ile oyun oynarken aralarında tartışma çıktığını, tartışmanın sonunda bulduğu taş ile Çokbilir’in kafasına vurduğunu ve suda boğduğunu söyledi.
 
OLANLARI İZLEMİŞ
Sudi K.’nın cinayetin ardından olay yerinden ayrılmayıp kalabalığa karışarak olanları izlediğini söylediği öğrenilirken, zanlı Sudi K. ailesinin de cinayetten haberdar olduğunu iddia etti. Zanlının ailesi, ise çocuklarının şantaj ve iftiraya kurban gittiğini iddia ederek suçlamaları reddetti.
 
 
MAHKEMEDE REDDETTİ
Zanlı Sudi K.’nın dedesinin Kızılpınar’da ikamet ettiği ve maktül Bünyamin Çokbilir’in ailesi ile komşu oldukları ortaya çıktı. Zanlının babasının ise Çerkezköy Müftülüğü’nde görevli imam olduğu öğrenildi. Çıkarıldığı mahkemede polisteki ifadesini inkar ederek suçlamayı kabul etmeyen cinayet zanlısı Sudi K.’nın “Uyuşturucu müptelasıyım cinayet suçunu o yüzden kabullendim” sözleri, mahkemeyi izleyen Çokbilir ailesine adeta ikinci bir şok yaşattı. Sudi K., tutuklanarak askeri cezaevine konuldu.
 
Haber / Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10