Hayri Varol’dan ZAMAN gazetesine şehit tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı Başkanı Hayri Varol Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'nde Pazar gecesi pkk saldırısında 10 askerin şehit düştüğü haberini manşetlere

Çerkezköy 4.09.2012 20:47:00 0
Hayri Varol’dan ZAMAN gazetesine şehit tepkisi

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı Başkanı Hayri Varol ulusal bazda yayın yapan Zaman Gazetesi’nin yayınladığı şehit haberine tepki gösterdi.

 

DEFANS YAPIYORUZ ATAK YAPAMIYORUZ

Dün saat 15.00’da Belde Teşkilatında basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı Başkanı Hayri Varol önceki gün Türkiye’nin yine şehit haberleri ile uyandığını belirterek “10 vatan evladımız yine bu topraklar için şehit düştü. Artık bu tür olaylara öylesine alıştık ki adeta sıradan bir haber gibi algılamaya başladık. Artık vatandaşlarımız televizyonlarda şehit haberlerini spor ve güncel haberleri izliyormuş gibi izliyor” dedi. Varol “Çok değişik bir durum gelişiyor. Her haberin ardından yapılan açıklamalar ajansların geçtiği haberler, alt yazılar artık birbirine o kadar benziyor ki aynı şeylerin tekrarı yapılıyor. Yetkililerin ve bürokratlar bile yaptığı açıklamalar o kadar birbirine benziyor ki yapacakları açıklamaları önceden tespit ediyoruz. Terör için söylenen sözler terörü bitirmek anlamında söylenen sözler değildir. Bu şekilde terörle mücadele doğru değildir, sonuca götürmeyecektir. Sosyal medyada 350 teröristin öldürüldüğü yazılmış. Bu haberler doğru ise o zaman 350 kişiyi öldürebiliyordun da 10 tane vatan evladını neden şehit verdin? Biz ülke olarak defans yapıyoruz, atak yapamıyoruz” diye konuştu.

 

“ŞEHİTLERİMİZE YAPILAN EN BÜYÜK TERBİYESİZLİKTİR”

Zaman gazetenin şehitlere vermiş olduğu hassasiyeti bütün Türkiye’nin gördüğünü ifade ederek “Basına da bu terör olayları ile şehit haberleri ile ilgili belli bir kısıtlamanın getirildiğini biliyoruz. Ancak buna rağmen Ulasal bazda yayın yapan gazetelerin bütün hepsinin manşette hepsinin hain saldırının geniş haberi yayınlanmıştır. Bu ülkede yurt dışında büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan tirajı yüksek bir gazetenin ve kendilerince bu toplumu onarmaya çalışan yeniden şekillendirmeye çalışan bir gruba ait yayın organının şehitlerimize göstermiş oldukları hassasiyeti ölçüsünü bugün göstermek istedik. Yeri geldiğinde milli ve manevi hassasiyetlere herkesten daha fazla önem gösterdiklerini iddia eden bir grubun yayın organı şehit haberine ufacık bir yer ayırmıştır. Bu yapılan haber şehitlerimize yakışıyor mu? Ne amaçlıyorsunuz? Neyi durdurmaya çalışıyorsunuz. Kimin gözünü boyamaya çalışıyorsunuz? Neyi kimden saklıyorsunuz. Bu haber şehitlerimize yapılan en büyük terbiyesizliktir” dedi.

 

SAYFAYI KARALADILAR

Zaman Gazetesi’nin yaptığı bu habere tepki gösteren Varol “Biz de Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı olarak bu kişilerin yapmış olduğu tüm haberleri karalayarak görmezlikten geliyoruz ve sadece şehitlerimize ayırmış oldukları bölümü bırakarak kargo yolu ile kendilerine ulaştırıyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10