Kurbağalar yarıştı

Edirne'nin İpsala ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Festivali başlarken, festivalde yarıştırılan kurbağalar renkli görüntülere sahne oldu.

Bölgede Gündem 6.09.2012 19:27:00 0
Kurbağalar yarıştı

PİRİNÇ ÜRETİMİNİN YÜZDE 70’İ EDİRNE’DE YAPILIYOR

 Çerkezköy Haber - Edirne'nin İpsala ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. İpsala Meslek Yüksekokulu önünde toplanan festival korteji, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Stant ve sergilerin açılmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Festival açılışında konuşan Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Türkiye'de pirinç üretiminin yüzde 70'inin Edirne'de yapıldığını belirterek, “Türkiye'de pirincin yüzde 30'u İpsala'da yetişiyor. Bu tür etkinlikler bir ilçenin öz değerlerinin ülkemize ve dünyaya duyurulmasında çok önemli” dedi. 

ÖDÜLLER VERİLDİ
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz çeltiğin ilçedeki en önemli ürün olduğunu ifade ederken, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de çeltiğin tanıtımında Çeltik Kültür ve Sanat Festivali'nin çok önemli olduğunu belirtti. Festivalde yapılan kurbağa yarışmaları ise renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada dereceye giren kurbağaların sahiplerine Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından ödülleri verildi.
 
Haber / Cihangir ARIK

0282 726 91 91
0282 747 65 10