“Personel sıkıntısı yaşıyoruz”

Zabıta teşkilatının 186. kuruluş yıldönümü dolayısıyla AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü?

Çerkezköy 6.09.2012 20:55:00 0
“Personel sıkıntısı yaşıyoruz”

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez’i makamında ziyaret etti.

 

BİR ŞEHRİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Zabıta'nın şehrin esenlik ve huzurundan sorumlu olduğunu vurgulayan Demirbağ, "Zabıta, belediyelerinin teşkilat yapısında olmazsa olmaz ana birimlerindendir. Bulunduğu şehrin sağlık, esenlik, huzur ve düzeninden sorumludur. Çalışmalarıyla şehrin yaşam kalitesini düzeltir. Tüm gücümüz ile daha güzel bir Çerkezköy için çalışıyoruz" dedi.

 

186. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Zabıta Teşkilatı üyelerinin büyük bir özveriyle halk için çalıştığını ve görevlerinden dolayı hep kötü adam olarak nitelendirildiklerini ifade eden Demirbağ, zabıtaların çok zor bir görevi olduğunu ancak zorlukların duyulan güven sayesinde aşılacağını belirtti. Demirbağ’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erez de, kurallara uymayanlara ceza yazmak zorunda kalındığını belirterek "Bu yüzden sevimsiz olabiliyoruz ancak kurallara uymayanlar için kesilen cezalar kişiyle değil, kentin huzuruyla alakalıdır” diye konuştu.
 
KADRO SIKINTIMIZ VAR
Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, nüfusa oranla personel ve araç sayısı bakımından yetersiz durumda olduğunu belirten Kenan Erez, “Nüfusumuza oranla personel sayımız oldukça az. Yapılan teftişler sonunda personel sayımızın 59 olması gerektiği bildirildi. Biz 59 personelle yapılması gereken işi 18 kişiyle yapmaya çalışıyoruz. Fakat personelimin özverili çalışmaları sayesinde halkımıza bu eksikliği hissettirmemeye çalışıyoruz ve inanıyorum ki bunu başarıyoruz. Bu nedenle çalışanlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
BİRÇOK KURUMDA EKSİKLİK VAR
Çerkezköy’de nüfusun çok hızlı arttığını ve buna paralel olarak birçok kurumda kadro sorununun ortaya çıktığını dile getiren Demirbağ, “Çerkezköy sanayi kenti olduğu için çok fazla göç alıyor. Bu da birçok kurumda kadronun yetersiz kalmasına yol açıyor. Tüm bu sıkıntılar içinde bize vermiş olduğunuz hizmetten dolayı hepinizi kutluyorum” dedi. Basın mensuplarının özellikle Pazar günleri otogar çevresinde seyyar satıcıların çoğunlukta olduğunu belirtmesi üzerine açıklama yapan Erez, “Seyyar satıcılar Pazar günleri personelimizin yoğun olmasından istifade ediyorlar. En kısa sürede bu duruma çözüm üreteceğiz” dedi. 
 
 
 
Haber / Pınar KORKMAZ - Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10