CHP 89. kuruluş yıldönümünü kutladı

CHP’nin kuruluşunun 89. yılı dolayısıyla Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. CHP’nin değerlerinin her zaman korunduğunu belirten CHP İlçe BaÅ

Çerkezköy 10.09.2012 01:07:00 0
CHP 89. kuruluş yıldönümünü kutladı

 Çerkezköy Haber - CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, CHP’nin kuruluşunun 89. yıldönümünü dün saat 12.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı.

 

89. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından, CHP’nin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve çok sayıda partili Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dönmez ve partililer Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 
 
 

DEMOKRASİNİN ÖNCÜ MİSYONLUĞUNU ÜSTLENDİ

Törende konuşan Metin Dönmez, “Büyük Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biri’ dediği Türkiye’nin en köklü partisi CHP’nin kuruluşunun 89. yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelleri Sivas Kongresi’ndeki saygın duruşa ve milli mücadeleye dayanılarak atıldı. Partimiz tek partinin tüm imkanlarına karşın, çok partili rejime geçişin zeminini oluşturarak, demokrasinin öncü misyonluğunu üstlendi” diyerek CHP’nin temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi için mücadele verdiğini ifade etti.
 

CUMHURİYETİ KORUMAK TEMEL GÖREVİMİZ

CHP’nin yaptığı devrimlerle çağın kapılarını araladığını belirten Dönmez, her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduklarını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmanın, aslında bu ülkede yaşayan tüm insanların geleceğine sahip çıkmak olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Dönmez, “CHP 89 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da demokrasinin, kalkınmanın, özgürlüklerin, bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğümüzün sarsılmaz güvencesi olmayı inatla sürdürecek. Cumhuriyet’i savunmak daima CHP’nin temel görevi olmuştur. Çağdaş bir topluma ulaşmak amacıyla daima kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 

YOLSUZLUK VE YÜZSÜZLÜK SON BULACAK

Eşit, özgür, üreten ve ürettiğini hakça paylaşan, gelişmiş bir Türkiye için CHP iktidarının kaçınılmaz olduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığını kaydeden Başkan Metin Dönmez, “9 Eylül 1923’te yakılan meşale yolumuzu aydınlatıyor. 89 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlığımızla ülkemiz için çalışıyoruz. Partimiz ülkemizin tarihine yakışır onurlu geçmişini ve saygınlığını koruyarak yoksulluğa, yolsuzluğa ve yüzsüzlüğe son verecek” ifadelerini kullandı.
 

ÖZLENEN TOPLUM DÜZENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Dönmez; mutlu, refah düzeyi yüksek ve kendine güveni olan özgür bireylerin yaşadığı bir toplum özlemini gerçekleştireceklerini söyleyerek,  “CHP’nin kuruluş yıldönümü olan bu 9 Eylül’de de başta kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mücadele arkadaşlarını ve geçmişten bugüne CHP’ye emek veren tüm partililerimizi şükranla anıyoruz” dedi.
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10