“Ya iktidar olacağım, ya kılçık olacağım”

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenen toplu sünnet şöleninin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Kapaklı belediye Başkanı İrfan Ma

Çerkezköy 10.09.2012 01:16:00 0
“Ya iktidar olacağım, ya kılçık olacağım”

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen toplu sünnet şöleni önceki gün saat 20.00’da binlerle kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

BİNLERCE KAPAKLILI KATILDI

'Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni'nin ilk gün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Binlerce Kapaklı’lı da şölen başlamadan önce konser alanında yerlerini aldılar.
 

ATEŞBAZ GÖSTERİSİ KORKUTTU

Program öncesinde sünnet ettirilen 89 çocuk için Kapaklı’da protokol üyelerinin katıldığı konvoy düzenlendi. Sünnet çocuklarının takılarının takılması ve hediyelerinin verilmesinin ardından mevlit okutuldu. Saat 20.30 sahneye çıkan animasyon ekibi, sihirbazlar sünnet çocuklarına unutulmaz bir gece yaşatırken, ateşbaz gösterisi ile davetlilere korku dolu anlar yaşattı.
 
 

CİGULİ COŞTURDU

Ateşbaz gösterisinin ardından 1999 yılının Ocak ayında çıkardığı Binnaz adlı albümü ile gündeme gelen Bulgaristan’lı sanatçı Ciguli sahneye çıktı. “Çöz makarayı” , “Binnaz”, “Agam Agam”, “Baldız”, “Yağmur”; “Şiki Şiki Baka”, “Kaynana” , “Yapma Bana Numara” şarkılarını seslendiren Ciguli Kapaklılara unutulmaz saatler yaşattı. Konser sırasında zaman zaman Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya iltifatlar gönderen Ciguli’ye Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat tarafından günün anısına çiçek ve plaket takdim edildi.
 
 

BAŞKAN ÇİFTETELLİ OYNADI

Sanatçı Ciguli’nin ardından sahneye alkışlar eşliğinde, sesi ve müziği ile son günlerin ilgi çeken isimlerinden Betül Çağlar çıktı. “Böyle Ayrılık Olmaz” şarkısı ile sahneye çıkan Betül Çağlar’ın şarkısının ardından sünnet olan 89 çocuğun kınası yakıldı. “Yüksek Yüksek tepeler” şarkısı eşliğinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve çocuklara kına yakan sanatçı Çağlar, söylediği oyun havası ile birlikte Başkan Mandalı ve sünnet çocuklarına çiftetelli oynattı.
 
 

TAM NOT ALDI

Bir saat boyunca sahnede kalan Betül Çağlar, “Götür Beni gittiğin yere” şarkısı ile de dizleyicileri hüzünlendirdi. “Eşarbını yan bağlama”, “Cane Cane”, “Halimem”, “Karaçalı”, “Bu fasulye 7 buçuk lira” şarkıları ile dinleyicilere göbek attıran Betül Çağlar söylediği şarkılar ve sergilediği sahne performansı ile Kapaklılılardan tam not aldı. Konserin ardından Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekman tarafından sanatçı Betül Çağlar’a teşekkür plaketi sunuldu.
 
 
 
 

“TÜRKİYE ÜZERİNDE KARABULUTLAR DOLAŞIYOR”

Betül Çağlar’ın konserinin ardından alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylara dikkat çekerek “Partisi ne olursa olsun TBMM’de bizi temsil eden siyasetçilere seslenmek istiyorum. Ne olursa olsun güç birliği içinde olalım. Bu gençlerimizi kolay yetiştirmiyoruz. Bazı siyasetçiler bizleri 1980 öncesi sağcı solcu deyip ayırt etmeye çalıştılar. Son dönemlerde kaybettiğimiz askerlere, polislere ve sivillere çok üzülüyoruz” dedi.
 
 

“SİZE OY VERENLERİ MAĞLUP ETMİŞ OLURSUNUZ”

Son dönemlerde Kapaklı’da gündemde olan Kentsel Dönüşüm projesine açıklık getiren Başkan Mandalı “Dün bana evet deyip ihale yaptıran, şimdi ise istemeyen meclis üyelerine sesleniyorum. Bu şekilde ‘dün dündür, bugün bugündür’ derseniz siyasetçileri yalnız bırakmış olursunuz. Size oy veren vatandaşlarınızı ise mağlup etmiş olursunuz. Eğer vatandaşlarımız Kentsel dönüşümü istemiyorlarsa biz de yapmayız. Ben TBMM’deki kararı uygulamaya çalışıyorum. 1986’dan önce bu yerler tüzel kişiliğe sahipti ve kat mülkiyeti vatandaşlarda yoktu. 17 Ağustos 1999’u canlı görmek istemiyorsanız, Kapaklı’da kendisini yitirmiş binaları kentsel dönüşüme geçirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
 

“KAPAKLI’NIN YARISI BENİ SEVMİYOR”

Kapaklı Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerden de bahseden Mandalı “Kapaklı Atatürk Mahallesi’ne 21 derslikli Fatma-İrfan Mandalı okulunu kazandırdık. O mahalleye Anfi Tiyatro da yapmayı düşünüyoruz. Kapaklı’nın mezarlığı yenilendi. Atatürk Mahallesi’nin yollarının yüzde 80’i asfaltlandı. Kazak gölünde beş hektar alanı Orman Bakanlığı’ndan kiraladık. Kazak gölüne yüzde 70 yatırım yaptık. 50 hektar alan daha kiralayacağız. Cumhuriyet Mahallesi’ne su hidrofor kuyusu yapıyoruz. Kulislerde en az oy aldığım Bahçelievler Mahallesi’ne en son hizmet götüreceğim konuşuluyor. Benim Kapaklı halkının yüzde 100’üne yaranma şansım yok. Kapaklı Belediye Başkanı olmadan önce beş altı kişi beni sevmiyordu. Şimdi ise Kapaklı’nın yarısı beni sevmiyor. Bana bütün partilerde seçimlerden oy geldi. Hiçbir zaman genel ve yereli birbirinden ayırmadım” dedi.
 

“İLÇE OLURSA İKTİDAR PARTİSİNE GEÇECEĞİM”

Tekirdağ’ın Büyükşehir olma projesi kapsamında Kapaklı’da bazı siyasetçilerin iktidar partisine geçtiğini ve Kapaklı’yı yalnız bıraktığını söyleyen Mandalı “Kapaklı’daki bazı siyasetçiler çıkar için bir şeyler yapıyor. Kapaklı’nın ilçe olması için o zaman güç birliği yapıp hep birlikte geçseydik. Ben İrfan Mandalı olarak 26 yıllık siyasetçiyim. İktidar partisine geçen o kişiler Kapaklı’yı mahalle olarak görmek istiyorlarsa onlara sadece hayırlı olsun diyorum. Kapaklı önümüzdeki aylarda ilçe olursa parti gözetmeksizin iktidar partisine geçeceğim. Ben Kapaklı’nın ilçe olması için AK Parti’ye geçme talebinde bulunmadım. Ben halkım için bu siyaset içinde yer aldım ve yer almaya devam edeceğim” dedi.
 

“KAPAKLI MAHALLE OLURSA SİYASETE KILÇIK OLURUM”

Kapaklı’nın ilçe olmaması halinde Çerkezköy siyasetine kılçık olacağını da iddia eden Mandalı “O zaman ben de Çerkezköy’ü Kapaklı’ya getirmek için elimden geleni yapacağım. O zaman hiçbir parti gözetmeksizin bugün Çerkezköy’ü Kapaklı’ya hep birlikte getireceğiz. O zaman bende x partisinden aday olursam sizlerden yüzde 80 oy istiyorum. Kapaklı’nın nüfusu 1986 yılında 3 bindi. Şimdi ise 80 bindir. 2012 yılında Kapaklı’ya on bin kişi katılmıştır. Ben sizleri seviyorum. Ben siyasetçi olarak sizlerle özdeşleştim. Siyaseti sizlerle yaptığım için çok mutluyum” dedi.
 

ŞAFAK SÖNMEZ MEST ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni'nin ilk gününün finalinde sahneye 2000 yılında “Biriciğim” albümü ile müzil piyasasına giren Şafak Sönmez sahne aldı. Şafak Sönmez geceye katılanlara muhteşem dakikalar yaşatırken, kendisine gösterilen ilgiden de memnun kaldı. İrfan Mandalı Şafak Sönmez’e günün anlam ve önemini belirten plaket ve çiçek takdim etti. 
 

Haber / Faik Onur KAYA - Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10