“Bu darbe Atatürk’ün anlayışına karşı yapılmıştır”

Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy temsilciliği, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Çerkezköy 11.09.2012 21:54:00 0
“Bu darbe Atatürk’ün anlayışına karşı yapılmıştır”

 BU YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ

Yapılan yazılı açıklamada “12 Eylül 1980 sözde askeri özde ABD emrinin ülkemize, vatandaşlarımıza reva gördüğü bir sömürünün 32. yıl dönümündeyiz. Ama ne yazık ki bu sömürü düzeninin amaç ve hedefleri 32 yıl gerimizde kalmamıştır. Hala her kademede karşımıza acı örnekleriyle çıkmaktadır. Bu sebeple bizler Türkiye Gençlik Birliği olarak, yumuşak tavırlı tarih anlatıcıları gibi değil; Atatürk tavrı ve değerlendirme tarzıyla tarihten ders almaya ve eylem yapmaya devam edeceğiz. 32 yıl hatta daha öncesinden başlayan bu yangını söndüreceğiz denildi.  

 

TÜRK MİLLETİNE KİMSE SAF MUAMELESİ YAPAMAZ

“Hiç kimse Türk milletine çocuk veya saf muamelesi yapamaz. Muhterem ve sözde Atatürk Askerleri kalkıp da kaybolan devlet otoritesini yeniden tesis etmek için yönetime el koymak zorunda kalmıştır" gibi sloganlarla Atatürk bilgi ve erdemini şiar edinmiş Yurtseverleri kandıramaz. yurtseverler çok iyi bilmektedir ki, gerek ABD uyumlu küçük Amerika anayasası, gerek çatışmaların bir günde bıçak gibi kesilmesi, gerek toplumun siyaset ve toplum bilincinden uzaklaştırılması, gerek okullara ve özellikle üniversitelere yönelik faşist, gerici ve işbirlikçi uygulamaların tek amacı yurttaşları Atatürk ve onun tarih, kültür, yurttaş, bilim, devrim anlayışından uzaklaştırmaktır” denilen açıklamada “Tarih boyunca sömürünün ve aldatmanın en mükemmel yöntemi, halkın itibar ettiği özellikle manevi ve milli değerlerin içini boşaltmak ve kendi düşünce yapılarıyla doldurmaktır. 80’de yapılan da Atatürk adını her yerde anıp insanlara hoş gözükmek. İşin özüne baktığında ise Atatürk’le hiç alakası olmayan, hatta tersi bir devlet anlayışın halka yutturulmaya çalışılmasıdır” ifadeleri yer aldı.

 

MİLLETİMİZE DAYATILMAYA ÇALIŞILAN DİN ÇOK FARKLI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zamanın ABD bakışlı yöneticileri ikide bir içi boşaltılmış, Amerikan bakışıyla doldurulmuş Kemalizm’le, bizi kandıramaz. Onlar üniversite sıralarına oturduklarında yeni yeni okumayı öğrenen Amerikan vatandaşlarını, kandırabilirler. Ama bu topraklarda yenilmeyen Mustafa Kemal’ler, bu safsatalara kanacak değildir. “bu muhteremlerin” din anlayışı da sadece Amerikancı ve gerici din politikalarıdır. Din Tarihi incelendiğinde de çok açık bir şekilde görülmektedir ki, bu milletin yüzyıllardır yaşadığı dinle, milletimize dayatılmaya çalışılan din çok ama çok farklıdır. Burada da yapılan oyun aynıdır. Dinin içini kendine göre dizayn ederek “yığınları” sözün arkasından yürütmek.”

 

MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ

80 darbesi anılırken “Bu darbe millet için değil; para babaları için yapılmıştır. Bu darbe köylü ve şehirli orta gelirli ve fakir milletin köleleştirilmesi için yapılmıştır. Bu darbe milli ve manevi değerlerin saçma Amerikan ve Avrupa bakışına göre dizayn edilmesidir. Bu darbe Türkiye’nin gelen yıllarda da sözde dünyaya açılma sunumuyla sömürücü ve aç patronlara sunulmasıdır. Yani olay sadece işkence, cinayet, sürgün, usulsüzlük ve baskı çerçevesinde değerlendirilemez” vurgularının bir daha yapılması gerektiğini ifade eden TGB Çerkezköy üyeleri bu darbenin insanların korku ile ülke sorunlarından uzaklaştırılmasına yönelik olduğunu savundu. Bu darbenin en derininde amacının, “okullarda Atatürk eğitim anlayışının son kalıntılarının da kaldırılarak çocukların köle, aciz ve suskun kişiliğe sahip tebaa yapılması” olduğu savunulan açıklamada “Bu darbenin amacı düşünen Atatürkler yerine düşünmeyen, baskıyı öven, zulmü öven boyun eğen bir topluluk oluşturmaktır. Haliyle, 32 yıl geçmiş olması, artık o eziyet ve cinayetlerin yapılmıyor olması, darbenin geçmişte kaldığı anlamına gelmez. Durum ortadadır ki, bu darbe Atatürk’ün anlayışına karşı yapılmıştır. Mustafa Kemal’leri yenmek, bitirmek, köleleştirmek, acizleştirmek için yapılmıştır. Ama bu topraklarda Mustafa Kemal’ler yenilmez” denildi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10