Okul servis ücretine 5 TL zam

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası, okul servis ücreti fiyat listesini açıkladı. Fiyatlara, geçen yıla oranla 5 TL zam yapıldı. Oda tarafından açıklanan listenin onayı için valiliğin kararÄ

Çerkezköy 11.09.2012 22:02:00 0
Okul servis ücretine 5 TL zam

 Çerkezköy Haber - Okulların açılmasına bir hafta kala okul servis şoförleri dün düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonun da saat 14.00’da gerçekleşen toplantıda Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez, şoför esnafını bilgilendirdi. İlk olarak zabıta ekibinin uygulama yapıp, yapmayacağını tartışan servis şoförleri, zabıtadan bu konuda net açıklama yapılmasını istedi. Özellikle fiyat konusunda tartışma içine giren servis şoförleri bu konuda net bir rakamın ortaya konulmasını istediler. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, bu yıl okul önlerinde çocukların güvenliği açısından ciddi önlemlerin alınacağını ve rutin uygulamaların genişletilerek yapılacağını söyledi.

 

 

SERVİS ARAÇLARI DONANIMLI OLACAK

Müdür Erez, “Bu konuda zabıta olarak, servis araçlarının okul önlerindeki park durumunu denetleyeceğiz. Araçlarda otomatik kapılar ve her koltukta emniyet kemeri bulunacak. Öğrencilere refakat edecek rehber öğretmenler ve görevliler kesinlikle bulundurulacak. Belediyeler okullardaki denetim haklarına sahip bir kurum olarak ciddi çalışmalar yapacaktır. Ayrıca servis fiyatları konusunda belediye olarak müdahil olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

KORSAN ARAÇLARA TAVİZ YOK

Zabıta denetim formlarının hazırlandığını da belirten Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez, “Bu yıl denetimler daha sık olacak. İlk 15 gün yapılacak denetimlerde tamamen eksiklikler gözlenecek. Periyodik olarak denetimlerimiz mutlaka yapılacak. Korsan araçlara kesinlikle izin verilmeyecek. Aksi halde bilindiği üzere korsan araçlara 1950 TL para cezası verilecek ve 2 ay trafikten men edilecek.” dedi.

 

EVRAKLAR EKSİKSİZ OLACAK

Servis şoförlerinden istenen evraklarla ilgili de bilgiler veren Belediye Zabıta Müdürü Erez, “Tüm şoför arkadaşlar, özel izin belgesini, fiyat listesini, araç onarım ve takip formunu araçlarında mutlaka bulunduracaklar. Bu konularda kesinlikle taviz verilmeyecek.” dedi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ise yaptığı açıklamalarda, özellikle korsan araç kullanan şoförlere dikkat çekerek, disiplin kuruluna verilmeleri durumunda meslekten men dahi edilebileceklerini söyledi. 

 

VALİLİĞİN KARARINI BEKLEYECEKLER

Oda olarak belirlenen fiyat listesini de açıklayan Başkan Kuş, geçen yıl 85 TL olan servis ücretlerinin, bu yıl aylık 90 TL olmasını teklif ettiklerini söyledi. Yapılan listeyi Tekirdağ Valiliği’ne ve Çerkezköy Belediyesi’ne de bildireceklerini belirten Kuş, “Valiliğin açıklayacağı rakamlar önümüzdeki hafta belli olacak. Fiyat belirleme konusunda ortak bir karar alınması taraftarıysak bu konuda hep birlikte karar vermeliyiz.” dedi.

 

PLAKADA SORUN YOK

J ve S plakalar konusunda da bazı açıklamalarda bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, “Plaka kararları 2003 yılında alındı. O tarihten bugüne kadar birçok tartışma yaşandı. Fakat bu yıl zabıta müdürlüğümüzün de belirttiği gibi J plakalı servis araçları servislerini yapabilecekler. Zaten bunların sayısı da üç veya dört tanedir. Plaka konusunda fazla bir sıkıntımız bulunmuyor” şeklinde konuştu.

 

 

GİDERLERİMİZ ZAMLANDI

Açıklamaların ardından servis şoförleri söz alarak özellikle, araçlarında artan masraflardan ve yapılan zamlardan şikayetçi olduklarını belirtti. Araç lastiklerine, yakıta, araç bakımına ve daha birçok şeye zam yapıldığını belirten servis şoförleri, “Bu zamlar yüzde 70’lere kadar yükseldi. Fakat servis ücretlerinde ise bireysel olarak yüzde 40’lara varan indirimler yapılıyor. Bu yüzden kooperatifler ile odanın aynı çatı altında birleşerek, ortak kararlar alınmasını istiyoruz.” dediler.

 

ŞOFÖRLER BİRLEŞME İSTEDİLER

S.S 91 Nolu İrem Öğrenci ve Personel Servisleri Kooperatifi, 59 – 90 Nolu Çerkezköy Öğrenci Servisleri Kooperatifi, Lider Öğrenci Servisleri Kooperatifi, Gökkuşağı Servisleri Kooperatifi, Özen Servisleri Kooperatifi ve Papatya Öğrenci Servisleri Kooperatifi idarecilerinin de katıldığı istişare toplantısında servis şoförleri özellikle birleşme ve ortak kararlar alınması konusunda tavırlarını ortaya koydular. Zaman zaman fiyat konusunda küçük tartışmaların yaşandığı toplantıda servis şoförleri, açıklanan 90 TL’lik fiyat listesi ile ilgili verilecek kararı bekleyecekler.

 

İŞTE 2012-2013 FİYAT LİSTESİ

Eylül ayında Organize 95 TL, şehiriçi 90 TL, Kapaklı 100 TL, Pınarça 100 TL, Karaağaç 100 TL, Karaağaç-Veliköy 100 TL, Yanıkağıl-Veliköy 100 TL, Yanıkağıl 155 TL, Saray 205 TL, Çorlu 235 TL, anaokul (şehir içi) 100 TL, Kapaklı-Saray 160 TL, Kapaklı-Çorlu 235 TL, Kapaklı şehir içi 75 TL, Kapaklı şehir içi (yemekli) 85 TL: Fiyatlara Şubat ayından itibaren 5’er lira daha zam yapılacak. Zammın uygulamaya geçmesi için Tekirdağ Valiliği’nden karar beklenecek.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10