Artık HİZMET istiyoruz

Çerkezköy’ün ilk yerleşim yerlerinden olan İstasyon Mahallesi’nin sakinleri, belediyeden yıllardır hizmet alamadıkları gerekçesiyle adeta isyan ediyor. Altyapıdan elektriğe, çevreden sosyal yaşama dair so

Çerkezköy 11.09.2012 22:13:00 0
Artık HİZMET istiyoruz

 Çerkezköy Haber - İstasyon Mahallesi’nin geçmişteki değerini yeniden kazanması için Belediye başta olmak üzere yerel yönetimin, TREDAŞ’ın, bankaların ve diğer tüm kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan mahalleliler, “Biz Çerkezköy’ün ilk göz ağrısı, öz evladıydık. Şimdi kenara itilmiş, kaderine terk edilmiş bir mahallede yaşamak istemiyoruz.” dedi.

 

MİLLİ SERVETİMİZ HARABEYE DÖNDÜ

İstasyon Mahallesi’ne Mehmet Uz’un belediye başkanlığı döneminde çocukların, gençlerin, yaşlıların yararlanabilmeleri için Kapalı Spor Salonu yapıldığını ama bu spor salonunun Uz döneminden sonra kaderine terk edildiğini dile getiren mahalle sakinleri “Çerkezköy için önemli bir milli servet ve sosyal donatı olan, büyük paralar harcanarak yapılan spor salonumuzun harabeye dönmesini aklımız almıyor” dedi. Spor salonunun gerekli tadilatlarının, çalışmalarının yaptırılarak vakit kaybedilmeden faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan mahalleliler Belediye Başkanı Ali Ertem’in bu konuyu kamuoyuna açıklamasını veya burayla ilgili zihninde ne varsa bir an önce yapmasını talep etti. Hayvan barınağının yapıldığı yerin de şehirleşmenin içinde kaldığını belirten mahalle sakinleri barınağın çocukların sağlığı için tehlikeli olduğunu dile getirerek şehir dışına taşınması gerektiğini ifade etti.

 

 

ATM YAPILMALI

7 yıl önce İstasyon Mahallesi’ne geldiğini belirten Derviş Akın, asfaltın iyi olduğunu fakat kaldırımların kıştan sonra kullanılamayacak duruma geleceğini kaydederek, “Beton suyu çok sever. Burası kış mevsimini çok çetin atlatan bir memleket. Don olaylarından sonra beton suyu emecek ve genleşecek. Genleştikten sonra da patlayarak bozulacak. Belediye burayı görmüyor. Başkan halimizi hatırımızı sormaya hiç gelmedi. Biz onu aramızda görmek, şikayetlerimizi eksiklerimizi söylemek istiyoruz. Bu mahallenin en büyük eksiklerinden biri ATM. Buradaki hiçbir vatandaş eksiklerini buradan gideremiyor. Her işimiz için çarşıya gitmek zorunda kalıyoruz. En köhne fabrika önlerinde bile ATM varken yüzlerce kişinin yaşadığı bu mahallede yok. En azından bir banka ATM burada olmalı. Bunun dışında buraya PTT şubesi açılması çok iyi oldu” dedi.

 

 

YAMALI YOLLARDA YAŞADIK

Yolların kötünün iyisi olduğunu ifade eden mahalle esnafı Gökhan Kaya, 1993 yılından bu yana İstasyon Mahallesi’nde yaşadığını kaydederek “Neredeyse 9-10 yıldır buraya yama dışında herhangi bir yol çalışması yapılmamıştı. Bir ay önce yollara asfalt döküldü ama bu asfaltın bile baştan savma, alelacele ve kriterler baz alınmadan yapıldığı aşikar. Tabi biz bu hizmeti bile yıllar sonra gördüğümüz için ‘Kötünün iyisi’ diyerek şükrediyoruz. Kaldırımlara gelince o kadar ilkel oldu ki ben iş yerimin önünü kendi imkanlarımla yaptırdım. Belediyeye dokundurtmadım” dedi.

 

YERLİ HALK DA SAHİP ÇIKMIYOR

 

Yıllardır seçim dönemleri dışında burada tek bir yetkiliyi göremediklerinden şikayet eden Mihriye Özyurt, “1981 yılında bu mahalleye taşındık. Buraya sadece seçim döneminde siyasetçiler gelir, sözler verir ve giderler. Sonra onları bir daha göremeyiz. Eskiden burası çok canlıydı. Eczaneler, bankalar ve birçok esnaf burayı terk etti ve Belediye Meydanı’na taşındı. Sokak kepen indirmiş eski iş yerleri ve binalarla dolu. Bu mahalleye ne yerel yönetim ne özel kurumlar ne de bu mahallenin yerlileri sahip çıkıyor. Buranın tüm yerlileri zengin, Çerkezköy’de kök salmış insanlar. Ama buraya yatırım yapmıyorlar. Dükkanları, evleri de yenilenmesi için vermiyorlar. Yıkık bir mahalleye döndük” şeklinde konuştu.

 

KİMSE BİZİ CİDDİYE ALMIYOR

 

Asfalt çalışmaları sırasında yoldaki mazgallara dikkat edilmediğini ve kaldırımların çok yüksek olduğunu söyleyen İpek Tokoçin, “Yağmur yağdığında yollar su içinde kalsın diye mi böyle yaptılar? Kaldırımlar köy yolu gibi yapıldı. Beton döküp gittiler. İş yerimin önünü kendi imkanlarımla yaptıracağım” dedi. Aydınlatma direklerinin eski olduğunu belirten Tokoçin, “Direkler, kablolar eski olduğu için sık sık arıza yapıyor. TREDAŞ’a arızaları bildirmemize rağmen ne gelen var ne giden. Kimse bizi ciddiye almıyor. Ayrıca sokaklar da başı boş köpekler dolaşıyor, çöplerimiz düzenli alınmıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

KALDIRIMLAR İÇLER ACISI

İstasyon Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarının gecikmiş bir hizmet olduğunu söyleyen mahalle esnafından Naim Ataç, “Yıllardır bu mahallede esnaflık yapıyorum En son 10 yıl önce Mehmet Uz döneminde hizmet gördük. O tarihten bu yana hiçbir yetkili kapımızı çalıp ‘Bir derdiniz, sıkıntınız var mı? ’ diye sormadı. Yaklaşık 1 ay önce asfalt ve sözüm ona kaldırım yapıldı. Asfalt çalışmalarından memnunuz fakat kaldırımlar içler acısı. Yaptım görünmek için beton döküp gittiler. Belediye Meydanı’ndaki kaldırımlara bakın bir de bunlara bakın?” diye konuştu.

 

 

KARANLIĞA HAPSOLMUŞ BİR MAHALLE

Yaklaşık 3 yıldır bu mahallede hizmet verdiğini ifade eden Nurkan Aydoğan, yapılan yol ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili “İlk defa buraya yatırım yapıldığını gördüm ve bu çalışmalardan oldukça memnunum. Yollarımız güzel oldu ama elektrik hatlarının yeraltına alınacağı söyleniyor. Keşke Belediye TREDAŞ’la irtibat halinde olsaydı da yolları bu işlemlerden sonra yapsaydı. İki gün sonra yine mi yollarımızı kazacaklar? Bununla birlikte İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi birçok ilimizde tren garının olduğu yerler şehrin en hareketli noktalarıyken Çerkezköy’de bu mahalle ilçenin en ıssız yeri. Burada geceleri, erkek olduğum halde yürümeye korkuyorum. Burası adeta kaderi ile birlikte karanlığa hapsolmuş bir mahalle” ifadelerini kullandı.

 

DAHA ÇOK EKSİĞİMİZ VAR

Yaklaşık 30 yıldır İstasyon Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirten Nuran Erdoğan, “Mehmet Uz’dan sonra mahallemize ilk defa hizmet yapıldığını görüyorum. Yerel yönetimin bizi hatırlaması beni mutlu etti. Yolumuz, kaldırımımız yapıldı. Asfalt biraz ince döküldü diye düşünüyorum. Karda yağmurda umarım hemen kendini atmaz. Kaldırımlarımız 15 cm genişledi. Eskiden tek kişi bile kaldırımdan yürürken zorlanıyordu. Tabi bu mahallenin yol ve kaldırım dışında da çok eksiği var. Birçok esnaf kepenk indirip çarşıya gitti. Buranın hareketlenmesi, insanları kendine çekmesi için yönetimden hizmet bekliyoruz. Bunun yanında yazın burada elektrikler çok sık kesiliyor. TREDAŞ’ın bu probleme bir an önce çözüm bulması gerekiyor” diye konuştu.

 

 

BURADA İNSAN YAŞIYOR MU?

‘Bu mahallede insan yaşıyor mu?’ diye kimsenin merak etmediğini ifade eden Abdullah Keskin, 40 yıldır burada olduğunu belirterek hizmete aç olduklarını söyledi. Buradaki eski binaların burayı köhneleştirdiğini ve insanları buradan uzaklaştırdığını belirten Keskin sözlerini “Cadde üzerindeki bütün eski binalar yıkılmalı, burası bir düzene sokulmalı. Yıllardır bu mahallede yaşan birileri var mı yok mu kimse merak etmedi. Şimdi yollarımız, kaldırımlarımız yapıldı. Hizmetler umarım bu kadarla kalmaz” şeklinde sürdürdü.

 

 

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Mahalleye yapılan sağlık ocağı ve açılan PTT şubesi için yetkililere teşekkür eden Yılmaz Balkaş, yıllar sonra Belediye’nin bu mahalleyi hatırlamasının ve yolları asfaltlanmasının kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade etti. Mahalleye herkesten önce yerli halkın sahip çıkması gerektiğini dile getiren Balkaş, çok sık kesilen elektrik kesintilerinden yaka silktiklerini söyledi.

 

 

ÖNCE YAŞAYANLAR SAHİP ÇIKSIN

Tren yol çalışmalarının başlamasıyla caddenin daha da tenhalaştığını kaydeden Nurtekin Şahin, “Caddeden neredeyse hiç kimse geçmiyor. Kimse ihtiyaçlarını buradan karşılamıyor. Burada yaşayan insanlar bile buraya sahip çıkmıyor ki ben diğer kuruluşlara ne diyeyim?” dedi. Caddeden geçen ağır araçlardan ve tırlardan da oldukça rahatsız olduklarını belirten mahalle sakinleri bu araçların yerleşim yerine uzak bir yola kaydırılmasını talep etti.

 

 

Haber / Pınar KORKMAZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10