Vali Yerlikaya köy ziyaretlerine başladı

3 Ağustos’ta yayınlanan kararname ile Ağrı’dan Tekirdağ Valiliği’ne atanan ve bayram arifesinde Tekirdağ’daki görevine başlayan Vali Ali Yerlikaya, bir yandan ilçe ziyaretlerini sürdürürken, diğer

Tekirdağ 13.09.2012 06:32:00 0
Vali Yerlikaya köy ziyaretlerine başladı
“YILBAŞINA KADAR TÜM KÖYLERİ ZİYARET EDECEĞİM”
Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ’a bağlı 257 köyden ilk olarak Güngörmez Köyü’nü ziyaret etti. Köy Muhtarı Sedat Perver, okul müdürü, öğretmenler ve köylüler tarafından karşılanan Yerlikaya “İlk köy ziyaretimizi Güngörmez Köyümüze yaptık. Yılbaşına kadar tüm köylerimizi ziyaret edeceğim. Çok güzel bir köyünüz var, kıymetini bilmeliyiz” dedi.
 
 

İKİNCİ ZİYARET BAHÇEKÖY’E

Ziyarette Vali Yerlikaya’ya taleplerini ileten köy muhtarı Sedat Perver, Güngörmez –Ayvacık arasındaki ham yolun stabilize yapılmasını istediklerini söyledi. Vali Yerlikaya, köyün adını aldığı çeşmeden su içip, köy halkıyla fotoğraf çektirdikten sonra köyden ayrıldı. Vali Yerlikaya, ziyaretlerine Bahçeköy ile devam etti. Bahçeköy Muhtarı Vahdettin Doğan ve köy halkı tarafından çiçeklerle karşılanan Yerlikaya, köylülerle sohbet etti. Köye yapılan hizmetler ve köy hakkında köylülerden bilgi alan Yerlikaya, kendisine yöneltilen istekleri de tek tek dinledi.
 
 

“BÜYÜKLER TOPLUMUN BEREKETİDİR”

Büyüklerin toplumun bereketi olduğunu belirten Vali Yerlikaya, “Sizlerin hayır dualarına çok ihtiyacımız var dedi. Bahçeköy ziyaretinin ardından Yerlikaya Kastro’da incelemelerde bulundu. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, üçüncü köy ziyaretini Çukuryurt Köyü’ne gerçekleştirdi. Köy Muhtarı Mümin Buluş, okul müdürü ve köylüler tarafından karşılanan Yerlikaya, Köy Muhtarı Buluş’un, kanalizasyon yapımı, çöp toplama sorunlarını dile getirmesi üzerine Tekirdağ’a yapılacak en büyük hizmetin Büyükşehir olduğunu, büyükşehir olunca bu hizmetlerin halka çok daha kolay verilebileceğini belirtti.
 
 

OKULA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Okul yetkililerinden okulun öğretmen ihtiyacına ilişkin bilgiler alan Yerlikaya, köy muhtarlığı tarafından yaptırılan parkta da incelemelerde bulunarak, parkın açılışına katılacağı sözünü verdi. Yerlikaya, Saray’a yapılacak olan Devlet Hastanesi için tahsis edilen 90 dönümlük arsada da incelemelerde bulundu.
 
 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10