AK Parti ile belediye arasında asfalt gerilimi

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Tekirdağ Belediyesi’nin yapmış olduğu asfalt ihalesi ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir bildiri yayınladı.

Tekirdağ 13.09.2012 23:37:00 0
AK Parti ile belediye arasında asfalt gerilimi
ONAYLARSA FAZLADAN 3.5 MİLYON TL ÖDEME YAPILACAK
“Tekirdağ Belediyesi’nin yapmış olduğu asfalt ihalesinde belediyenin ve Tekirdağ halkının 3,5 milyon TL parasının yanlış karar verilerek buharlaşmasını önlemek belediye başkanının elindedir ve görevidir” denilen bildiride, “Belediye kanununun 38.maddesine göre Belediye Başkanı, Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumakla görevlidir. Yapılan asfalt ihalesinde 7 milyon TL olarak en düşük teklifi veren firmaya ihale komisyonu (savunmada küçük bir rakam hatasını gördüğü halde) ihaleyi vermiş ve bu hatanın da altını çizerek belirtmiştir. İkinci sıradaki firmanın teklifi ise 10 milyon TL’dir. Düşük teklifi veren firma elendiği zaman ihalenin 10 milyon teklif veren firmaya kalacağı ortadadır. İhale, Kamu İhale Kurumuna (KİK) itiraz olarak götürülmüş ve KİK, bu ihalede ihale komisyonunun verdiği kararı bozarak, düzeltme işlemi için dosyayı belediyeye iade etmiştir. Burada belediye başkanına büyük görev düşmektedir. Ya belediye kanununda verilen görev olan belediyenin hak ve menfaatlerini koruyacak, ya da ihale onaylanarak KDV ile birlikte 3,5 milyon TL fazla ödeme yapılacaktır” denildi.
 

HALKIN PARASI HOVARDACA HARCANMASIN

Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın düşüncesinin bu ihaleyi onaylamaya yönelik olduğunu belirtilen bildiride “CHP il ve ilçe başkanları ve milletvekillerinin de bu konuda dikkatlerini çekmek istiyoruz. Siyaset sadece protesto etkinliklerine katılmakla olmuyor. Yerelde iktidardasınız. Buyurun Tekirdağ halkının hak ve menfaatlerini koruyun. Biz eleştiri yapmıyoruz, yol gösteriyor, uyarıyoruz. 2013’te yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde siyasi malzeme olarak kullanmak yerine, Tekirdağ’ın menfaatini düşünüyor ve bu nedenle uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. Ayrıca CHP’li meclis üyelerinin de Tekirdağ halkı adına belediyenin hak ve menfaatlerini korumalarını ve bu konuda karar verilirken milletten toplanan paraların hovardaca harcanmasına müsaade etmemelerini Tekirdağ halkı adına bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.
 

“KİK BÖYLE İSTİYOR” DEME LÜKSÜ YOK

Belediye başkanının “Ben ne yapayım KİK böyle istiyor” deme lüksü ve şansının olmadığı vurgulanan bildiride “İdarecilik zor zamanlarda iyi karar vermekle olur. Hatayı bulduğun halde bunu onaylamak ve devamında KİK’e gideceğini ve KİK’in bunu iptal edebileceğini düşünmek gerekirdi. Kaldı ki şu aşamada bile, Tekirdağ’ın menfaatleri göz önüne alınarak 7 milyona yapılacak işi 10 milyona onaylamamak belediyenin ve komisyonun elindedir. CHP’li Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar Çöp Toplama, Muratlı Caddesi Projesi ve AKOS gibi projeleri çok pahalıya mal etmiştir. Aynı hatanın asfalt ihalesinde de yaşanmaması ve Tekirdağ halkından toplanan paraların hovardaca harcanmaması için yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz” denildi.
 

BENİ BASKI ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da konuyla ilgili “Bu ihalelerin bir prosedürü var bu prosedürün dışına bizler de çıkamıyoruz. 7 kişilik komisyonumuzu kurduk, komisyonumuz bu ihaleyi inceledi ve yaptı. Ardından KİK’e bir itiraz sonucunda bir inceleme başlatıldı. Fakat hala inceleme belgeleri elimize ulaşmadığı için şuanda herhangi bir karar alamıyoruz. AK Parti il teşkilatı böyle yaparak kamuoyunu yanlış yönlendirip beni baskı altında bırakmaya çalışıyor” dedi
 

“İHALE EN UCUZA DEĞİL EN UYGUN OLANA VERİLECEK”

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç KİK’in incelemede bulunduğu ihale ile ilgili “Bu tür ihaleler fiyatı en ucuz olana vermek değil en uygun olanına vermek gerekir. Çünkü en ucuz veren bir firmanın ne malzeme kullanacağı ve ne kadar kaliteli olacağını inceleyip o doğrultuda hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10