“Tek bir zehirlenme vakası bile olmadı”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dün Edirne’ye geldi. Karayoluyla İstanbul'dan Edirne'ye gelen Bakan Eker'i, TEM Otoyolu Edirne girişinde Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedef

Bölgede Gündem 14.09.2012 20:31:00 0
“Tek bir zehirlenme vakası bile olmadı”

SÜT DAĞITIMI TEKRAR BAŞLAYACAK

Karşılama töreninin ardından Edirne Valiliği’ne geçen Bakan Eker, valilik girişinde kendisini karşılamak için bekleyen polis mangasını selamladıktan sonra Vali Duruer’i makamında ziyaret etti. Bakan Eker, burada bir gazetecinin, "Geçtiğimiz yıl dağıtılan sütlerden rahatsızlanan öğrenciler oldu, bu yıl süt dağıtımı devam edecek mi ?" şeklindeki sorusuna “Hiç öyle bir sıkıntı olmadı. Zehirlenme vakası hiç olmadı.Çocuklarımızın bazılarının rahatsızlanması söz konusuydu. Ama asla zehirlenme vakası olmadı. Tıbbi olarak hiçbir kayda giren ve kayıt altına alınan bir tek zehirlenme vakası yoktur. Bu sene vakti geldiğinde tekrar süt dağıtımına başlanacak” yanıtını verdi.

 

TRAKYA ŞAP HASTALIĞINDAN ARINDI

Türkiye'nin tarihinde ilk defa şap hastalığından ari (arınmış) hale geldiğini belirten Bakan Eker, "Bu bizim çalışmalarımız sonucunda oldu. Son 4 yıldır bu konumunu muhafaza etti. Bu çok önemli gelişme. Edirne'de sığır varlığı 10 yılda yüzde 20 arttı. Kalite artışı ve sayısal artış oldu. Koyun, keçi sayısında yüzde 35'lik bir artış oldu. Kalite ve verim arttı. Türkiye'nin Trakya bölgesini hayvan hastalıklarından ari hale getirdiğimiz zaman daha önce ihracat imkanımız olmayan dünyanın değişik bölgelerine bu bölgeyi ihracat üssü yapmak suretiyle buradan ihracat yapma imkanımız olur. Bunun Trakya'ya kazandıracağı en önemli fayda bu” dedi. Açıklamasının ardından Bakan Eker, Vali Duruer ile basına kapalı görüştü.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10