Müslüman’a yakışır şekilde davranmalıyız

Çerkezköy’e en iyi şekilde hizmet vermeye geldiğini belirten Müftü Bayram Şahin, din görevlileriyle bir araya geldiği toplantıda ilk önemli mesajını verdi. Hz. Peygamberimize yönelik ağır saldırı

Çerkezköy 17.09.2012 21:48:00 0
Müslüman’a yakışır şekilde davranmalıyız

 Çerkezköy Haber - Görevine başlayan Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, dün ilk toplantısında din görevlileriyle bir araya geldi. Gazi Osman Paşa Camiinde ilk aylık toplantısında din görevlileriyle tanışan Müftü Şahin, hizmetlerle ilgili önemli mesajlar verdi.

 

HİZMET BİZDEN, MUVAFFAKİYET ALLAH’TAN

Toplantıda hazır bulunan Çerkezköy Müftü Vekili Faruk Aktepe, Çerkezköy’de 48 cami imamının görev yaptığını belirterek, Çerkezköy ve çalışmalarla ilgili Müftü Bayram şahin’e kısa bilgiler verdi. 

Toplantının ilk bölümünde din görevlileriyle tanışan İlçe Müftüsü Bayram Şahin, “Din görevlisi arkadaşlarımızla yaptığımız ilk toplantımızda halkımıza nasıl hizmetler yaparız? İleriye dönük hizmetlerimizde neler yaparız? Gibi konularla ilgili görüş alış verişlerinde bulunduk. Ayrıca camilerimizdeki dersler, Kur – an kursları, halkla olan ilişkilerimizde, halkımızla iç içe olarak, onların kederli ve mutlu günlerini paylaşmak gibi birçok konular ile ilgili istişareler yaptık. Çerkezköy’ün yabancısı değilim. Bölgemizi tanıyorum. Hizmet bizden, muvaffakiyet Allah’tan” dedi.

 

HİZMET ETMEYE GELDİM

32 yıldır Din görevlisi olarak görev yaptığını belirten Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, 11 yıl Almanya’da görev yaptığını, Doğu ve Karadeniz bölgelerinden sonra Trakya bölgesinde görevini sürdürdüğünü söyledi. Son olarak Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçe Müftülüğü görevini tamamlayarak Çerkezköy’e atandığını belirten Şahin, Çerkezköy halkına en iyi şekilde hizmet etmeye geldiğini söyledi.

 

BASINA BAŞARI DİLEDİ

Basının önemine de değinen Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, “Basın her zaman bizlerin sesi olmuştur. Basınımızın da büyük destekleriyle yapacağımız hizmetleri kamuoyu ile paylaşma fırsatı bulacağız. Basınımızın değerli mensuplarına şimdiden çalışmalarında başarı diliyorum” dedi.

 

8 YILLIK EĞİTİMCİ  

Aslen Trabzon Çaykara doğumlu olan Müftü Bayram Şahin’in 8 yıllık öğretmenlik görevi de bulunuyor. 4 çocuk babası olan şahin, Almanca ve Arapça lisanlarını biliyor.

 

HALKIMIZ SAĞDUYULU OLMALI

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’e yönelik hakaretlerin içerdiği film ile ilgili de kısaca görüşlerini açıklayan Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, “İslami değerlerimizi aşağılayanlara asla müsaade etmeyiz. Fakat böylesine hassas bir konuda halkımız sağduyusunu korumalı ve soğuk kanlı davranmalıdır. Müslüman’a yakışır şekilde hareket etmeliyiz. Bu saldırılar kasıtlı olarak yapılıyor. Buna dikkat etmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10