Sahil Güvenlik kurtardı

Marmara Ereğlisi’ne bağlı Sultanköy Beldesi açıklarında motor arızası yapan tekne su almaya başlayınca içindeki 3 arkadaş denize atladı. Telefonla yardım istenmesi üzerine olay yerine giden Sahil Güve

Marmara Ereğlisi 18.09.2012 19:57:00 0
Sahil Güvenlik kurtardı

 Çerkezköy Haber - İstanbul Yeşilköy Limanı'ndan 10 gün önce 6,5 metrelik 'Noah Şark' adlı tekneyle geziye çıkan Ramazan Sedat Gençer (49), Kenan Koral (41) ve Bilal Güneş (42) rüzgarlı hava nedeniyle teknelerini Sultanköy Beldesi'ndeki limana bırakarak geri döndü. Önceki akşam saatlerinde Sultanköy'e gelen Ramazan Sedat Gençer ve iki arkadaşı tekneyi İstanbul Yeşilköy Limanı'na götürmek için yeniden yola çıktı.

 

MOTOR ARIZALANDI

Ancak kısa bir süre sonra teknenin motoru arıza yaptı. Kıyının 1 mil açıklarında kalan Gençer telsizle Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Bu sırada rüzgar ve büyüyen dalgalar nedeniyle tekne su almaya başlayınca 3 kişi, can yeleklerini giyerek deniz atladı. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik Ekipleri, denize atlayan Ramazan Sedat Gençer, Kenan Koral ve Bilal Güneş'i kıyıya çıkardı. Su alan tekne ise akıntı ve şiddetli rüzgar nedeniyle kıyıya yakın Botaş tesislerinde karaya oturdu.

 

TEKNE BATAR DİYE ATLADIK

Sağlık durumları iyi olan 3 arkadaştan Ramazan Sedat Gençer, "İstanbul Yeşilköy'deki limana dönüyorduk. Yola çıkarken hava gayet iyiydi. Fakat bir süre sonra patladı. Teknemde şanzıman arızası oldu ve hareket kabiliyetimizi kaybettik. Bunun üzerine rüzgar ve dalga teknenin su almasına neden oldu. Hemen sahil güvenlik ekiplerini aradım ve yardım istedim. Kısa sürede bizi bulan ekipler, tekne batar diyerek atladığımız denizden bizi alarak kıyıya getirdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10